• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anita opet pobedila sebe - svetskim rekordom!

Autor mondo.rs

Anita Vlordarčik osvojila prvo olimpijsko zlato i šesti put rušila svetski rekord u bacanju kladiva. Konkurencija umanjena izostankom Ruskinje Tatjane Lisenko.

Naprikosnovena je!

Mihaele Melinte, pa Anita Vlordarčik...

Još je jedino Rumunka, koja je davno prestala da baca kladivo, uspešnija od olimpijske šampionke iz Poljske. Anita je u ponedeljak opet srušila svetski rekord i tako svoj najbolji rezultat nadmašila za više od metar.

Vlordarčik je do zlatne medalje stigla hicem od 82,29 metara, što je za 121 centimetar više od njenog poslednjeg rekorda postavljenog 1. avgusta 2015. u poljskom Vladislavovou.

Ovo je šesti put da 31-godišnja atletičarka iz Poljske ruši svetski rekord, a to je jedino više puta učinila Malinte, koja je od kada je ova disciplina uvedena čak osam puta postavljala najbolje rezultate svih vremena.  Rumunkin poslednji rekord iznosio je 76,07 (1999. godine).

Anita je u svetskom vrhu u bacanju kladiva još od 2009. godine, ali je u Londonu 2012. bila srebrna. Njena najveća rivalka Ruskinja Tatjana Lisenko je tada osvojila zlato, ali njoj zbog suspenzije ruskih atletičara nije bilo dozvoljeno da se takmiči u Brazilu.

Srebrnu medalju u Riju osvojila je Vensiju Žang iz Kine, a bronzanu Britanka Sofi Hičon.

Zlatnu medalju u trci na 3.000 metara stipl osvojila je Rut Džebet iz Bahreina, srebrna je pripala Hajvin Kijeng Džepkemoj iz Kenije, a bronzana Amerikanki Emi Koburn.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC