• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osvrt na medalje: Srbije ni među 64

Autor mondo.rs

Broj zemlja osvajača medalja popeo se na 64. U Evropu su odličja za sada otišla u 31 državu. Srbije još uvek nema na listi...

Počela je druga nedalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Medalje se svakodnevno dodeljuju, a Srbije još uvek nema na listi osvajača.

Svakako, poražavajuća činjenica.

Čak 64 države uspele su da se domognu najmanje jedne medalje, bilo da je u pitanju zlatna, srebrna ili ona najslabijeg sjaja bronzana.

A, našim sportistima, među kojima su bili čak i favoriti za zlato, poput Novaka Đokovića ili Ivane Anđušić Maksmović, najbolji rezultati su sedmo mesto Bobane Veličković u streljaštvu i osma pozicija Viktora Nemeša u rvanju.

Šanse da Srbija osvoji medalju, naravno, još uvek postoji. Posebno raduje podatak da su selekcije u ekipnim sportovima i dalje sve u borbi za odličja i da su sve četiri izborile plasman u četvrtfinale.

Uspesi se očekuju i od Ivane Španović, Davora Šfefaneka, kajkaša, tekvondistkinja...

Zanimljiv je i podatak da su se na pobednička postolja peli sportisti iz 31 evropske države (bez samoproglašenog Kosova). Ukupno je 45 odsto do sada podeljenih medalja završilo na Starom kontinentu.

Iznenađenje je ogroman rezultat Velike Britanije, koja je do danas uspela da osvoji 16 zlatnih, isto toliko srebrnih i osam bronzanih medalja, što je svrstava na drugo mesto liste, odmah iza neprikosnovenih Sjedinjenih Američkih Država. Takmičari sa Ostrva su u nedelju i ponedeljak osvojili čak šest zlatnih medalja, a toliko su ukupno imali na Igrama u Barseloni 1992 i četiri godine kasnije u Altanti.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC