• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi srpski F1 tim će voziti 2010. godine!

"Plan A je da se takmičimo 2010. Ako ne, Plan B je da testiramo bolid i vozače tokom cijele godine i testiraćemo mnogo!", kaže Stefanović.

 Prvi srpski F1 tim će voziti 2010. godine! Izvor: MONDO

Zoran Stefanović ne odustaje od namjere da oformi prvi srpski tim Formule 1... Bez obzira na to što je u nekoliko navrata bio odbijen od strane FIA i što su pred popunjavanje startnih mjesta za 2010. godinu prednost dobili Zauber i drugi timovi, srpski biznismen odbija da odustane.

Internet magazin Autosport.com, objavio je razgovor sa Stefanovićem u kojem on nagovještava da bi tokom 2010. godine ekipa Stefan GP-a mogla da obavi prve testove, bez obzira da li bi oni doveli do uvrštavanja tog tima na listu učesnika ili ne...

Trenutno, u Formuli 1 postoji maksimalnih 13 timova za 2010. godinu, ali se Stefanović nada da bi angažovanjem najboljih otpuštenih radnika iz ugašene Tojote, njegov tim "dobio na težini" i da bi FIA onda i dala zeleno svijetlo. U tom slučaju, nastup Stefan GP-a zavisio bi samo od dozvole ostalih timova.

Stefanović se nada da bi i njegov projekat mogao da zaživi, jer je FIA ove godine otvorila vrata mnogim timovima sa minimalnim budžetima kao što su Lotus, Kampos Meta, Virdžin Rejsing...

"Plan A je da uđemo u Formulu 1 za 2010. godinu, ako ne, onda je Plan B da se takmičimo 2011. godine, s tim da tokom sljedeće godine testiramo bolid i nekoliko vozača uporedo", izjavio je Stefanović.

"Već imamo vozače, ali nećemo objaviti njihova imena još. Ako se ne budemo takmičili 2010. godine, onda ćemo tokom cijele godine testirati i testiraćemo mnogo!", dodao je Stefanović, vlasnik kompanije AMCO, koja se između ostalog bavi proizvodnjom dijelova za avio-industriju.

"Imamo svu neophodnu podršku u vidu novca, bez obzira u kom smislu ćemo nastupati u 2010. godini: kao takmičari ili kandidati. Ne postoji dilema oko toga... Jedina dilema postoji oko toga da li ćemo biti primljeni za 2010. godinu i dok odluka ne bude saopštena, nećemo otkrivati bilo kakve detalje vezane za naše poteze", ostao je zakopčan Stefanović.

On je podsjetio da je u pregovorima sa Tojotom oko preuzimanja svih intelektualnih svojina i završenih projekata tog tima za narednu sezonu, prije nego što je japanska fabrika zbog svjetske ekonomske krize odlučila da se povuče iz takmičenja. I ne samo to, Stefan GP ponudio bi posao najboljim mehaničarima Tojota F1 tima.

U prilog Stefanovićevoj nadi ide i nedavna izjava vlasnika komercijalnih prava nad Formulom 1, Bernija Eklstona. On je za The Times izjavio da se plaši da dva od prijavljenih 13 timova, neće uspjeti da se konsoliduju do početka naredne sezone.

Radi se o US F1 timu i Kampos Meti.

Pored toga, Eklston je rekao da očekuje 24 bolida na startu prve trke u Bahreinu, što znači da bi jedan tim trebalo da bude primljen, ukoliko Amerikanci i Španci odustanu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC