• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Bilbija najbolji sportista RS

Fudbaler banjalučkog Borca Nemanja Bilbija najbolji sportista Republike Srpske u izboru "Glasa Srpske".

 Nemanja Bilbija najbolji sportista RS Izvor: MONDO

Mladi fudbaler banjalučkog Borca Nemanja Bilbija (18) izabran je za najboljeg sportistu RS u tradicionalnom 55. izboru najboljeg sportiste, a epitet najboljeg ponio je i u telefonskoj anketi.

"Iako sam praktično tek na početku karijere, ovaj trenutak sigurno neću zaboraviti do kraja života. Svih 19 kandidata koje su predložili strukovni savezi imali su odlične rezultate, ali sam se potajno nadao da ću biti izabran za najboljeg. Hvala svima koji su glasali za mene. Hvala mojoj porodici, svima iz Fudbalskog kluba Borac, ali i onima koji su bili uz mene u dosadašnjoj karijeri. Presrećan sam zbog ove nagrade, koja će mi biti veliki stimulans da u nastavku karijere postižem još bolje rezultate“, rekao je Bilbija, kome je nagradu uručio predsjednik RS Rajko Kuzmanović.

Drugo mjesto kao i prošle godine pripalo je odbojkašici brčanskog Jedinstva Dijani Vasić.

"Meni je zaista drago što sam se i ove godine našla u užem izboru, a osvajanje drugom mjesta za mene je veliki uspjeh. Čestitala bih mladom Bilbiji koji je sasvim zasluženo ponio epitet najboljeg sportiste“, rekla je za MONDO Dijana Vasić

Treća je bila skijašica Žana Novaković, koju u februaru očekuje nastup na Olimpijskim igrama.

"Sigurno da sam zadovoljna što sam se našla u izboru, a treće mjesto je veliki uspjeh. Nadam se da ću na Olimpijskim igrama opravdati ovaj izbor u i da ću se naći među prvih 30 skijašica“, rekla je MONDU Novakovićeva.

Iza njih su se plasirali: rukometašica banjolučkog Borca Dejana Knežević, džudista Romanije iz Pala Dražen Subotić, karatistkinja trebinjskog Leotara Maja Mirdinja, atletičarka Borca iz Banje Luke Lusija Kimani, plivačica banjolučkog "22. aprila" Maja Mastikosa, košarkašica Mladog Krajišnika iz Banje Luke Milica Deura i strijelac teslićkog Geofona Žarko Lazić.



Darko Dragičević dobio "Zlatno pero"

I ove godine "Glas Srpske" uručio je osam specijalnih priznanja.

Plaketa za izuzetan sportski poduhvat pripala je bokseru  Radnika Veliboru Vidiću.

Plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta pripala je Svetislavu Kuruzoviću.

Za izuzetne rezultate u sportu osoba sa invaliditetom plaketa je pripala članu Odbojkaškog kluba invalida Banja Luka Dragiši Zoriću, dok je posthumno priznanje uručeno porodici tragično preminulog džudiste trebinjskog Leotara Miloša Mrdića.

Tri plakete za sportske ambasadore Republike Srpske pripale su: košarkaškom asu Predragu Daniloviću, selektoru fudbalske reprezentacije Srbije Radomiru Antiću i nekadašnjem članu Bokserskog kluba Slavija, a sada profesionalcu Nenadu Borovčaninu.

Povelju za izuzetan sportski poduhvat dobio atletičar iz Mrkonjić Grada, maratonac Đuro Kodžo.

Nagradu „Zlatno pero“, koja se dodijeljuje najboljem sportskom novinaru otišla je u ruke Darka Dragičevića, novinara banjalučke Alternativne televizije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC