• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hasanefendić: Izabrao sam najjači sastav Srbije!

Na pitanje: "Zašto nema Bojinovića i Nikolića na spisku?", selektor rukometaša Srbije odgovara: "Zato što ima spremnijih u ovom trenutku".

 Hasanefendić: Izabrao sam najjači sastav Srbije! Izvor: MONDO

Gotovo da je postalo pravilo u srpskom reprezentativnom sportu da prvo pitanje upućeno selektorima bude: "Zašto nema ovoga ili onoga?"

Tako je bilo kada je selektor košarkaša Dušan Ivković izostavio kapitena Miloša Vujanića sa spiska reprezentativaca za EP u Poljskoj prošlog ljeta. Tako je bilo u više navrata kada selektor fudbalera Radomir Antić nije pozvao ponajboljeg fudbalera Crvene zvezde ove sezone Pavla Ninkova...

Priča se proširila i na rukomet, kada je selektor Sead Hasanefendić pred početak priprema za EP u Austriji (18. - 31. januar) na spisak rezervi uvrstio Mladena Bojinovića, Ratka Nikolića, Uroša Mitrovića, Marka Ćuruviju...

Zašto?

"Zato što ima onih koji su, u ovom trenutku, spremniji od njih", smireno odgovara Hasanefendić za "Sport" sa naglaskom na "u ovom trenutku".

Potom je i obrazložio zbog čega su trenutna fizička sprema i forma toliko bitne.

"Očekuju nas značajne, brojne utakmice, tako da nam trebaju spremni momci. Prije svega su u obzir došli oni koji su zadovoljili na pripremama u oktobru", dodao je nasljednik Jovice Cvetkovića na kormilu državnog tima Srbije.

"Evo, recimo, Nikolić u oktobru nije ni bio, a Stojković je došao kao njegova zamjena, odlično se pokazao! Na bekovskim pozicijama se dosta 'tražilo'. U oktobru, srednji bekovi se nisu proslavili. Imali su dva mjeseca da se nametnu igrama u klubu. Kroz to se vidjelo nešto drugo - da su rezerve nadmašile one koji su bili u prvom planu", opisao je Hasanefendić, koji je u utorak saopštio spisak od 19 rukometaša, koji će konkurisati za 16 mesta na EP, gdje su "orlovi" smješteni u Grupu B sa Danskom, Islandom i Austrijom.

Hasanefendić žali što zbog povreda nije mogao da računa na desnog beka Marka Vujina i srednjeg beka Vladicu Stojanovića. Kaže da bi sa njima dvojicom "to tek bilo to".

"Rezerve su poboljšale ritam, Danijel Anđelković je, u neku ruku, zamijenio povrijeđenog Vladicu Stojanovića i on je taj plejmejker. Tu nije bilo, praktično, tumbanja", rekao je selektor, a potom prokomentarisao konkretne slučajeve Mladena Bojinovića i Uroša Mitrovića.

"Od njih dvojice su, u ovom trenutku, spremniji Petar Nenadić i Nenad Vučković. Urošu Mitroviću ne ide baš u posljednje vrijeme, jednu utakmicu je preskočio, imao je neku povredu, klub mu je na posljednjem mjestu... Bojinović ne igra od septembra! Sa druge strane, Vučković postiže pet, sedam, devet golova, igra u najjačoj ligi na svijetu i u odličnoj je formi", ocenio je Hasanefendić i onda dodao da želi da "vrati u život" mladog asa Petra Nenadića.

"Nenadić se mnogo popravio dolaskom Dragana Đukića (u PIK Seged prim. aut). Više radi, trsi se, dokazuje, pokazuje... Rekoh, ovdje nema dileme", slegao je ramenima Hasanefendić, koji je nagovijestio da bi starter na srednjem beku poslije duže vremena ponovo mogao da bude Danijel Anđelković.

"Forsiraćemo igru sa Danijelom Anđelkovićem. Tražićemo drugog da bude opasan, da odigra taktičke formacije... Takvih ima više. Recimo, u oktobru sam bio zadovoljan Žarkom Šešumom. Moja ideja je bila, da se nije povrijedio Marko Vujin, da igraju (Momir) Ilić-Šešum-Vujin. Ne vidim koja bekovska trojka je jača na svijetu!? Sada se malo okrenulo...", žali selektor zbog povrede kolena, koju je jesenas zaradio Vujin i zbog koje je morao da ide na operaciju.

To je otvorilo prostor na desnom beku, gdje će prvi izbor biti Aleksandar Stojanović.

"Prvi je Aleksandar Stojanović, jer je on najduže u reprezentaciji. Između Ivana Stankovića i Vukašina Rajkovića traži se onaj, koji će brže da se uklopi. Imamo i tri golmana na spisku, tako da je jasno da među 16 neće biti jednog od njih, neće biti jedan ljevoruki igrač i treći se traži među ostalim bekovima", nagovijestio je obrise konačnog tima Hasanefendić i dodao da u Austriju ide najjači sastav Srbije.

"Ne mijenja se ništa osim što ne putuju Bojinović, Nikolić ili Mitrović... To je Srbija koja ide u najjačem sastavu, da ostvari što bolji rezultat".

Iako se, u ovom trenutku, odrekao usluga nekih igrača koji su bili stubovi igre reprezentacije kod Cvetkovića, Hasanefendić ne želi da traži alibi.

"Cilj se nije promijenio. Ja ništa nisam obećavao, sem da će da se radi maksimalno. Ne mogu da kažem da idemo na medalju, jer bih bio laik! U grupi smo sa evropskim šampionom Danskom, olimpijskim vicešampionom Islandom, a u grupi sa kojom se ukrštamo čekaju nas Hrvati. To nam ne dozvoljava da prijetimo i obećavamo", uzdržan je šef struke reprezentacije Srbije i trener njemačkog Gumersbaha, koji je u oktobru ove godine promovisan u selektora.

Njemu je jasno na koji način Srbija može da prevaziđe sebe kada bude počelo EP u Austriji.

"Zajedništvom možemo da se borimo sa svima, nikoga se ne plašimo, ali i ne prijetimo. Mi smo izvučeni iz četvrtog šešira! To je realnost".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC