• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"До свидания и добрый день"

Autor mondo.rs

Jelena Isinbajeva zvanično je okončala uspešnu karijeru i započela novi posao u kojem joj je glavni cilj borba za atletiku

Dvostruka olimpijska šampionka i svetska rekorderka u skoku s motkom, Ruskinja Jelena Isinbajeva, objavila je danas da završava sportsku karijeru.

"Danas završavam karijeru sportiste i otvaram novu etapu u mom životu. Neću se predati. Idem dalje", rekla je Isinbajeva na vanrednoj konferenciji za novinare u Rio de Žaneiru.

Kratkim video snimkom i simboličnim skokom u praznoj sali u Volgogradu zvanično je stavila tačku na svoju uspešnu sportsku karijeru.

Isinbajeva
Izvor: YouTube

Isinbajeva nije nastupila na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je Međunarodna atletska federacija suspendovala atletičare Rusije zbog sistemskog doping skandala u njihovoj zemlji.

"Ja ću im oprostiti, ali će Bog biti njihov sudija", poručila je ruska atletičarka.

Isinbajeva je na Olimpijskim igrama 2004. i 2008. godine osvojila zlatne olimpijske medalje u skoku s motkom, dok je 2012. godine osvojila bronzu.

Ona je 28 puta obarala svetski rekord i višestruka je svetska i evropska šampionka. Prva je žena koja je preskočila pet metara, a drži svetski rekord rezultatom 5,06 metara.

"Odlazim srećna i zadovoljna jer sam ispunila sve svoje snove - osvojila sam sve medalje i trofeje koje sam mogla", dodala je najbolja skakačica motkom svih vremena.

Ruska atletičarka je u četvrtak izabrana za člana Sportske komisije Međunarodnog olimpijskog komiteta sa osmogodišnjim mandatom. Ona je navela da će joj jedini cilj na novom poslu biti borba za pravdu u sportu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC