• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOP 10 Srbija: Od Nađe Higl, do Vladana Lukića...

Godinu za nama ljubitelji sporta u Srbiji pamtiće mnogo više po lijepim, nego ružnim događajima.

 TOP 10 Srbija: Od Nađe Higl, do Vladana Lukića... Izvor: MONDO

Novinska agencija Beta objavila je listu deset najznačajnijih sportskih događaja u 2009. u Srbiji, a MONDO je prenosi:

1. ZLATO NAĐE HIGL - Plivačica Nađa Higl osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rimu u disciplini 200 metara prsno novim evropskim rekordom od dva minuta, 21 sekunde i 62 stotinke. Higl je u istoj disciplini osvojila i srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Turskoj rezultatom 2:17,52.

2. ZLATO MILORADA ČAVIĆA - Plivač Milorad Čavić osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Rimu u disciplini 50 m delfin rezultatom od 22 sekunde i 67 stotinki. U polufinalu trke na 100 metara delfin postavio je novi svjetski rekord sa 50.01, a u finalu je osvojio srebrnu medalju vremenom od 49.95 i bio je 13 stotinki sporiji od najboljeg plivača svijeta svih vremena Majkla Felpsa.



3. KOŠARKAŠI PONOVO U VRHU
- Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Izabranici Dušana Ivkovića su u finalu poraženi od Španije sa 63:58. To je bila prva medalja Srbije poslije 2002. godine.

4. VATERPOLISTI PRVACI SVIJETA
- Vaterpolisti Srbije osvojili su zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rimu. "Delfini" su u finalu poslije izvođenja peteraca pobijedili Španiju sa 14:13, a pobjedonosni pogodak postigao je Milan Aleksić. To je bila prva zlatna medalja za Srbiju od kada je počela samostalno da nastupa na velikim takmičenjima.



5. SRBIJA U JUŽNOJ AFRICI - Fudbalska reprezentacija Srbije izborila je direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine. Izabranici Radomira Antića su bili prvi u kvalifikacionoj grupi sa 22 osvojena boda, a u posljednjoj utakmici pobijedili su Rumuniju sa 5:0. "Orlovi" će se na Mundijalu takmičiti u Grupi G sa Nemačkom, Australijom i Ganom.

6. BEOGRADSKA UNIVERZIJADA - Održana je 25. ljetna Univerzijada u Beogradu, na kojoj je učestvovalo 8.600 takmičara iz 128 zemalja. Srbija je osvojila 19 medalja, od kojih pet zlatnih, a najuspješnija reprezentacija bila je Rusija sa 27 zlatnih, 22 srebrne i 27 bronzanih medalja.



7. MEDALJE ODBOJKAŠA I ODBOJKAŠICA - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je drugo mjesto na završnom turniru Svjetske lige u Beogradu. U finalnoj utakmici, koju je u Beogradskoj areni pratilo 22,680 gledalaca, Brazil je pobijedio sa 3:2. Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju u novoosnovanom takmičenju - Evropskoj ligi pobjedom nad Turskom od 3:2.

8. KK PARTIZAN I DALJE NA VRHU
- Košarkaši Partizana odbranili su "triplu krunu" - trofeje u prvenstvu i Kupu Srbije i Jadranskog ligi i drugi put uzastopno se plasirali u četvrtfinale Evrolige. Na utakmici između Partizana i Panatinaikosa (63:56), 5. marta u Beogradskoj areni oboren je rekord Evrolige po broju gledalaca, taj meč posmatralo je 22,567 ljudi.



9. ĐOKOVIĆEVIH PET TROFEJA - Teniser Novak Đoković zadržao je treće mjesto na ATP listi, skorom od 78 pobeda i 19 poraza i osvojio pet trofeja u sezoni. Organizovao je prvi ATP turnir u Beogradu, na kojem je trijumfovao pobjedom nad Poljakom Lukašom Kubotom od 6:3, 7:6.

10. LUKIĆ PREDSJEDNIK ZVEZDE
- Izbori u fudbalskom klubu Crvena zvezda na kojima je pobijedio bivši igrač tog kluba Vladan Lukić. Na majskim izborima klub je izabrao četvrto rukovodstvo u četiri godine.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC