• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: "Delfini" se opet druže

Vaterpolisti Srbije počeli mini-pripreme na Banjici. "Najvažnije je očuvati kult reprezentacije", kaže kapiten Vanja Udovičić.

 VATERPOLO: "Delfini" se opet druže Izvor: MONDO

Vaterpolo je jedan od natrofejnijih sportova u Srbiji, a kako rade i kako se pripremaju "delfini" nema razloga da se u njih sumnja.

Selektor Dejan Udovičić sazvao je mini-pripreme reprezenativaca uoči novogodišnje pauze, sve zarad održavanja forme, uigravanja, ali i pravljenja pobjedničke atmosfere.

U četvrtak na Banjici u bazen su uskočili oni koji su u 2009. godini obradovali naciju osvojivši titulu svjetskog prvaka u Rimu, ali ima i novih lica, čije vrijeme tek dolazi.

"Jako je važno da imamo kontinuitet rada, pogotovo zbog Svjetske lige, koju smo već počeli (dve pobjede, nad Turskom i Rumunijom). Svima nam odgovara da budemo što više zajedno, da radimo na atmosferi i našim odnosima, i tome ove pripreme služe. Lijepo je kad se ovako okupmo i dobro dođe pogotovo za neke nove igrače", rekao je kapiten srpskog tima Vanja Udovičić.

As italijanskog Pro Reka kaže da ove mini-pripreme nemaju neki takmičarski značaj, ali da imaju težinu zbog održavanja kulta reprezentacije i druženja.

Godina koja je na izmaku bila je izuzetno uspješna.

"Pokazali smo da možemo, hoćemo, ali i moramo. Najbitnije je da imamo kontiniutet osvajanja medalja. Naredne godine očekuje nas nastavak takmičenja u Svjetskoj ligi, potom Svjetski kup u Rumuniji i kao kruna svega, Evropsko prvenstvo u Zagrebu. Naše ambicije se znaju. Iskreno se nadam da sa ovakvom ekipom, radom i atmosferom, ne možemo da idemo ispod neke medalje. Najvažnije je da se održi kult reprezentacije i da se na okupljanja dolazi sa osmijehom, da se bori za državu i reprezentaciju", ističe Udovičić.

On kaže da vaterpolo tim uvijek ide na zlato, ali da je najbitnije da se u svako takmičenje uđe maksimalno.

"Evropsko prvenstvo će biti kruna svega. Ako se budemo nosili kao na Svjetskom prvenstvu u Rimu, bez obzira na to šta se dogodi, najvažnije je da sa takmičenja odemo uzdignute glave", smatra Vanja Udovičić.

Pripreme vaterpolo reprezentacije traju do 28. decembra, a prvi ispit biće 26. januara kada će u trećem kolu protivnik biti vicešampion Španija. Taj meč biće odigran najvjerovatnije u Nišu.

Selektoru Dejanu Udovičiću javili su se svi pozvani vaterpolisti, njih 18:

Golmani - Slobodan Soro, Branislav Mitrović (Partizan) i Gojko Pijetlović (Kataro);

Igrači - Stefan Mitrović, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Slavko Gak, Živko Gocić, Nikola Rađen, Marko Avramović i Andrija Prlainović (Partizan), Boris Vapenski, Petar Filipović, Uroš Kalinić i Srđan Vuksanović (Vojvodina), kao i Vanja Udovičić, Filip Filipović i Slobodan Nikić (Pro Reko).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC