• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbio da pozdravi himnu SAD, navijači pale dresove

Autor mondo.rs

Kvoterbek San Franciska Kolin Kepernik odbio je da "pozdravi" himnu Sjedinjenih Američkih Država na utakmici sa "Pekersima" zbog problema oko "rasnih pitanja" u ovoj državi. Navijači besni i pale dresove.

Tamnoputi kvoterbek "49ersa" Kolin Kepernik odbio je da "pozdravi himnu" Sjedinjenih Američkih Država koja je intonirana pred početak predsezonske utakmice sa Grin Bej Pekersima i zbog toga je podelio javnost.

On je svoju odluku opravdao time da je hteo da skrene pažnju oko "rasnih pitanja" u SAD, pa je za vreme intoniranja sedeo na klupi, za razliku od ostalih koji su je stojeći ispoštovali. Kepernik je veliki borac protiv rasizma, a ovim gestom hteo je da pokaže da ga brine veliki broj ubistava crnaca u Americi.

Ovo je rekao posle meča.

"Nema šanse da ću stajati i pokazivati poštovanje prema zastavi zemlje koja ovako ugnjetava crnce i sve ljude koji nisu bele boje kože. Ovo je veće od američkog fudbala i bilo bi sebično od mene da skrenem pogled u stranu kada na ulicama imamo vidimo mrtva tela, a oni odgovorni ne završavaju u zatvorima", kazao je Kolin Kepernik.


Dobio je podršku od saigrača i portparola NFL lige koji je kazao da nije obavezno od igrača da stoje tokom intoniranja himne, ali za razliku od njih mnogi navijači su ga izviždali

I ne samo to...

Navijači San Franciska, ali i ostali ljubitelji američkog fudbala, iznervirani su ovim potezom Kolina Kepernika, pa su na društvenim mrežama već brojni video snimci na kojima oni pale njegov dres.

Pogledajte...

Colin Kaepernick
Izvor: YouTube

Kapernik 2
Izvor: YouTube

Kopernik 3
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC