• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Neka se ponovi 2009!

Šest velikih takmičenja - šest medalja u godini na izmaku! To mogu samo vaterpolisti Srbije.

 VATERPOLO: Neka se ponovi 2009! Izvor: MONDO

Izuzetno uspješna 2009. godina za srpski vaterpolo. A tim osvojio titulu svjetskog prvaka, omladinci drugi na SP, juniori treći na EP, univerzitetska selekcija osvojila bronzu...

Šest velikih takmičenja - šest medalja! To mogu samo vaterpolisti Srbije.

Reprezentativne selekcije su se sa svih šest takmičenja u 2009. godini vratili sa po jednom medaljom, a najsjajnija je donesena iz Rima, gdje je A tim postao svjetski prvak i to kada se niko nije nadao.

Pored titule prvaka svijeta, podmlađena seniorska reprezentacija osvojila je još dvije medalje - zlato na Mediteranskim igrama u Peskari i bronzu na završnom turniru Svjetske lige u Podgorici.

U izboru olimijskog komitata Srbije vaterpolo reprezentacija je sedmi put uzastopno dobila nagradu namijenjenu najboljem timu u državi, dok je za trenera godine proglašen selektor Dejan Udovičić.

Naredne godine Udovičićeve izabranike očekuje Evropsko prvenstvo u Zagrebu, Svjetski kup u Oradei i nastavak takmičenja u Svjetskoj lige.

Juniori su na šampionatu Evrope u Hanji bili treći, omladinci na kontinetalnoj smotri u Šibeniku drugi, dok je univerzitetska selekcija Srbije u Beogradu osvojila bronzanu medalju.

Više nego dovoljno razloga da se u Skupštini grada Beograda organizuje svečanost, na kojoj je predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović istakao da ostvareni rezutati nisu plod slučajnosti, već napornog i dobro organizovanog rada svih struktura.

"Naša organizacija kontinuirano radi na visokom nivou. Imamo sve što je potrebno za ostvarenje uspješnih rezultata - dobre sportske radnike, dobre trenere i dobre igrače", rekao je Sovrović.

On je obećao da će se srpski reprezentativci i u narednoj godini "ponašati na nivou renomea Srbije i dostojno je predstavljati širom svijeta".

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković rekla je da je cilj njenog Ministarstva popravljanje infrastrukture i popularizacija vaterpola među mladima.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC