• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Nađa je kraljica 2009

Milorad Čavić smatra da je njegova koleginica Nađa Higl po svemu obilježila sportsku 2009. godinu.

 Čavić: Nađa je kraljica 2009 Izvor: MONDO

Najbolji plivač Srbije Milorad Čavić izjavio je da je Nađa Higl obilježila 2009. godinu, jer je uspjela da osvoji zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu bez pravih uslova i bez podrške države.

"Mislim da je najznačajniji uspjeh ove godine ono što je uradila Nađa Higl, da budem iskren. S obzirom na uslove i na sve što su ona i njen brat Sebastijan prošli. Znači, drzava ih nije finansirala, nije podržavala, a oni su postigli veliku stvar", rekao je Čavić agenciji Beta.

Nađa Higl osvojila je zlatnu medalju na SP u Rimu u disciplini 200 metara prsno novim evropskim rekordom od dva minuta, 21 sekunde i 62 stotinke. Higl je u istoj disciplini osvojila i srebrnu medalju na EP u malim bazenima u Turskoj.

"Ono što sam ja uradio, meni je mnogo značilo. Nekako, s obzirom da sam ja u pitanju rekao bih da je 100 metara delfin bio najveći sportski događaj na Svjetskom prvenstvu u Rimu", rekao je Čavić.

Čavić je osvojio zlatnu medalju na SP u disciplini 50 m leptir sa 22 sekunde i 67 stotinki. U polufinalu trke na 100 m leptir postavio je novi svjetski rekord sa 50.01, a u finalu je osvojio srebrnu medalju sa 49.95, jer je bio 13 stotinki sporiji od najboljeg plivača svijeta svih vremena Majkla Felpsa.

"Super sam plivao, imao sam najbolje vrijeme, vaterpolisti su osvojili zlatnu medalju - svaka im čast, ali mislim da je Nađa bila ona koja je obilježila 2009.", rekao je Čavić.

Najbolji plivač Srbije istakao je da se 10. januara vraća u Italiju, gde će početi pripreme za Evropsko prvenstvo.

"Treniraću na istom nivou kao i ove godine. Jednostavno, potrebno je da se pripremam sedam i po mjeseci za Evropsko prvenstvo", rekao je Čavić.

Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 15. avgusta u Budimpešti.

"Mislim da je nije previše ružno ako kažem da je realno da ću osvojiti dvije zlatne medelje. Naravno, nikad se ne zna. Šta da kažem kako će biti...ali to su moja očekivanja, to je moja želja i nada.
Vidjećemo", rekao je Čavić.

On je naglasio da je 2009. bila teška i naporna godina i poželio da naredna godina bude mnogo bolja.

"Samo želim sebi i naravno svima puno zdravlja i sreće. Treba da podržavamo jedni druge. Nadam se da kriza neće pogoditi Srbiju 2010. Međutim, ako se budemo međusobno podržavali, biće sve OK", rekao je Čavić.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC