• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje teniska sezona - "Katar nulta tačka"

Federer, Nadal, Vavrinka, Soderling, Conga i Davidenko startuju na egzibiciji u Kataru. Španac očekuje bolju sezonu od prethodne.

 Počinje teniska sezona - "Katar nulta tačka" Izvor: MONDO

Egzibicioni teniski turnir sa šest tenisera, među kojima su prvi i drugi igrači svijeta Rodžer Federer i Rafael Nadal, počinje u četvrtak u Abu Dabiju.

U prvom meču prvog kola sastaju se 21. igrač sveta Stanislas Vavrinka i Robin Soderling, deveti na ATP listi, a pobjednik tog duela igraće protiv najboljeg tenisera svijeta Rodžera Federera.

U drugom meču igraju Žo Vilfred Conga (10. igrač sveta) i Nikolaj Davidenko (sedmi na listi), a pobjednik će u polufinalu igrati protiv drugog tenisera svijeta Rafaela Nadala.

Polufinalni mečevi igraće se 1. januara, dok se 2. januara igraju mečevi za prvo, odnosno treće mjesto.

Pobjednik će dobiti 250.000 dolara.

Prošle godine trijumfovao je Britanac Endi Marej, poslije pobjede nad Nadalom od 2:1 u setovima (6:4, 5:7, 6:3).

Nadal: Bolji nego u 2009.

Uoči starta sezone Rafael Nadal je poželio da mu 2010. bude uspješnija nego prethodna, u kojoj ga je mučila povredama koljena, ali je ipak uspio da osvoji pet turnira i trofej u Dejvis kupu. Drugi teniser svijeta je ove godine ostvario skor od 66 pobjeda i 14 poraza.

"Obavio sam kratke, ali kvalitetne tronedjeljne pripreme i mislim da sam spreman. Vjerujem da sam sada u boljoj formi i da ću u sezonu ući mnogo spremniji nego prošle godine", rekao je Nadal za španski list "As".

Poslije egzibicionog turnira u Abu Dabiju, učestvovaće na Katar openu, a sredinom januara će pokušati da odbrani titulu na Australijan openu.

"Uvijek se nadam da ću osvojiti turnir na kojem učestvujem. Ali svjestan sam da je to nemoguće. Na svakom meču ću davati sve od sebe. Ove godine sam igrao u polufinalu skoro svakog turnira na kojem sam učestvovao iako nisam pružao dobre partije".

Nadal je do sada osvojio 36 titula, od kojih šest gren slem trofeja, kao i zlatnu olimpijsku medalju u Pekingu. Dva puta je trijumfovao sa reprezentacijom u Dejvis kupu.

Španac je od 18. avgusta 2008. do 5. jula 2009. bio na prvom mjestu ATP liste.

(Beta, MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC