• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana Ivanović: Nisam rekla zbogom trofejima

Ana Ivanović sa mnogo samopouzdanja ulazi u 2010. godinu. "Hoću da pobjeđujem na svim velikim takmičenjima, ali nisam opterećena rezultatima".

 Ana Ivanović: Nisam rekla zbogom trofejima Izvor: MONDO

Ana Ivanović nije odustala od snova i planova. A oni glase: "Hoću da osvojim što više grend slemova!".

Prije godinu i po dana zavladala je svjetskim tenisom. Pobijedila je na Rolan Garosu, bila je prva na WTA listama. A onda je sve kenulo nizbrdo. Godinu i po dana kasnije, "pala" je za 20 mjesta, ali je to nije obeshrabrilo.

"Želim da osvojim pehare na svim najvećim takmičenjima prije nego što završim tenisku karijeru. Vjerujem da to nije bez osnova i da imam kvalitet za tako nešto", rekla je Ana u intervjuu "Večernjim novostima".

Glavni cilj u predstojećoj godini je da povrati staru formu. Nije opterećena plasmanima na turnirima, poenima za WTA listu i trofejima.

"Ako popravite igru, onda će i rezultati i plasman automatski doći. Ali, imajući to u vidu, važno mi je da se kvalifikujem za Soni Erikson šampionat u Dohi, što znači da moram da završim među prvih osam. Ali, to ne znači da je moj jedini cilj da budem u top osam - želim da kraj godine dočekam na najvišem mogućem mjestu", kaže Ana.

Ono što vidi kao svoju prednost u narednoj takmičarskoj sezoni jeste iskustvo koje je stekla, ali kaže i da je veoma motivisana da postiže dobre rezultate.

Više neće razmišljati o problemima, što je opterećivalo u godini na izmaku i zbog čega je tonula.

U 2010. godini srpsku FED kup reprezentaciju čeka veliki ispit - susret sa Ruskinjama. Iako neće igrati Dinara Safina, Vera Zvonareva, vjerovatno ni Marija Šarapova, Ana kaže da one i dalje imaju jak tim.

"Rusija je veoma moćna zemlja. Čak i da te igračice ne dođu u Beograd, tu su još Petrova i Dementijeva, koje su vrhunske teniserke. Sigurna sam da nam neće biti lako bez obzira na to ko bude u njihovom timu. Ja ću se truditi da se koncentrišem na sebe i ne razmišljam previše o protivnicama, jer možemo samo da kontrolišemo svoju igru, a ne tenis drugih ljudi", rekla je srpska teniserka.

Pauzu u takmičenju Ana je iskoristila i da nauči nešto novo, a to je surfovanje.

"Moje surfovanje je sve bolje, ali još nisam savladala tehniku kao što bih htjela! Jasno je da treniram veoma naporno, pa nemam dovoljno vremena da se posvetim stvarima van terena. Bila sam malo u šopingu, išla u neke dobre restorane, i to je to, zaista. Jednostavno, uživam u vremenu i ljepotama Australije, rekla je Ana Ivanović, koju već od 4. januara očekuje prvi test, turnir u Brizbejnu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC