• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TOP 10: Najčitanije sportske vijesti su…

"Orlovi"? Zvezda? Partizan? Novak Đoković? Nađa Higl? Milorad Čavić? Ne... Teško da bi iko pogodio koja je najčitanija vijest na MONDU.

 MONDO TOP 10: Najčitanije sportske vijesti su… Izvor: MONDO

Prije nego što vam otkrijemo naslov najčitanje sportske vesti na MONDU tokom 2009. godine, pustićemo vas prvo da malo razmislite koja bi to mogla biti...

Vjerovatno vam prvo na pamet padaju događaji kao osvajanje srebre medalje košarkaške reprezentacije Srbije ili plasman srpskih fudbalera na Mundijal? Možda će nekome asocijacija biti događaj vezan za omiljeni klub, Zvezdu ili Partizan...

Ili mislite da je to neka od brojnih pobjeda Novaka Đokovića?

Zlata Nađe Higl ili Milorada Čavića?

Nije... Ne samo da nije, nego vas sličan rezon vjerovatno ne bi odveo ni na listu deset najčitanijih! Da, i mi smo se začudili, ali statistika je neumoljiva.

Načitanija vijest na našem portalu u 2009. godini je ona pod naslovom - Au, kakva namještaljka!!! (VIDEO). Ako ima onih, koji još nisu "kliknuli" na nju, radi se o nevjerovatnoj namještaljci u brazilskom fudbalu, gdje je jednom timu bila potrebna pobjeda od 11:0, tako da je palo devet golova u posljednjih desetak minuta meča...

Protivnički igrači su padali po terenu, gubili lopte pred golmanom, trčali u pogrešnom smjeru, a oni koji su morali da dobiju bjesomučno su zakucavali loptu u praznu mrežu i brzom brzinom trčali nazad na centar, da ne bi gubili vrijeme.



I druga najčitanija vijest tokom 2009. godine na našem portalu ima direktne veze sa Brazilom, ali u isto vrijeme i sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Sada je već lakše pogoditi: radi se o transferu Kleversona Kordove Klea iz redova crveno, u redove crno-bijelih.

Taj transfer odjeknuo je kao bomba krajem prošle sezone, a MONDO je bio najbrži i svoju vjernu publiku prvi obavijestio da je "dil" između Kleovog menadžera i rukovodstva Partizana i postignut.

Na Top 10 listi nalazi se još jedna vijest vezana za Klea, Zvezdu i Partizan i to na poziciji broj 7 - Wikipedia: Kleo je "mrtav i gori na groblju"! Revolt zbog "izdaje", navijači Crvene zvezde iskazali su i na Wikipediji, gdje su potpuno izmijenili stranicu posvećenu Kleu i, između ostalog, napisali:

"Kleverson Gabriel Krodoba ili jednostavno Kleo (rođen 9. avgusta 1985. godine) je mrtav nekada talentovan ženstveni fudbaler, iskasapljen mačem, a njegovo tijelo spaljeno je na groblju, koje je nekada bilo stadion hrvatskog kluba Mali Ptarizan", sa sve slovnom greškom u imenu Partizan, kako bi vjerovatno provokacija bila kasnije uočena od strane crno-bijelih.

Kasnije je sve ispravljeno, tenzija se stišala, a Kleo je čak bio strijelac pobjedonosnog gola na posljednjem "vječitom derbiju" odigranom ove jeseni na stadionu Crvene zvezde. Golom Brazilca, Partizan je pobijedio sa 2:1.

Na trećoj poziciji nalazi se Dragan Stojković Piksi, bivši fudbaler i predsjednik Crvene zvezde, koji trenutno radi kao trener japanske Nagoje.

Na jednom meču svog tima, kada je vidio da izbačena lopta sa terena ide pravo ka njemu, on je u odijelu i cipelama ustao sa klupe i uhvatio "volejčinu" tako da se lopta i visokom luku našla u mreži! Ovaj potez za tili čas obišao je planetu, Piksi je bio isključen zbog gafa, a kasnije je predsjednik UEFA Mišel Platini čestitao Stojkoviću na ovom remek djelu i rekao da ne može da razumije zbog čega je dobio crveni karton.

Platini je naglasio da je Piksijev gol, što se njega tiče, pogodak godine!



Odmah ispod Piksija, na poziciji broj 4, nalazi se kapiten srpske reprezentacije Dejan Stanković u tekstu pod naslovom - SERIJA A: Stanković sa pola terena (VIDEO).

On je u dresu Intera, takođe, pogodio mrežu sa pola terena. Bilo je to neposredno prije Piksijevog gola, a Stankovićevom majstorijom Inter je dokusurio Đenovu na njenom terenu - 5:0.

FIFA se "debelo" ogriješila o Stankovića, jer njegov pogodak nije bio ni u izboru za gol godine, koji je sprovela i kasnije objavila Svjetska kuća fudbala. Svejedno, čitaoci MONDA u velikom broju željeli su da vide kako je to Deki uradio...

Ako su Stojkovićev i Stankovićev gol remek djela, onda je Anrijev potez prije Galasovog gola sramota za fudbal...

Pogađate, na 5. poziciji nalazi se tekst pod naslovom - Ofsajd, ruka, gol... Sramota u Parizu (VIDEO). Još se priča o načinu na koji su Francuzi izjednačili u revanš meču baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo u fudbalu i tako eliminisali Irce u produžetku.

Anri je zaustavio rukom loptu naočigled cijelog svijeta, ali ne i sudijske trojke... Galas je sve iskoristio i pogodio mrežu, Francuzi otišli na Mundijal, a sponzori počeli da smišljaju načine kako da se operu od Anrijevog gesta.

Američki "Gillette", čija su zaštitna lica Tijeri Anri, Rodžer Federer i Tajger Vuds, morao je da sa uveliko uslikanog postara izbriše Anrijevu ruku u kojoj drži fudbalsku loptu i foto-montažom je smjesti u džep. To sve govori...

MONDO je tokom 2009. godine uradio veliki broj autorskih intervjua, a najčitaniji je bio onaj koji je neposredno po završetku Evropskog prvenstva u Poljskoj za naš sajt dao košarkaš Crvene zvezde Nemanja Bjelica.



Na poziciji 6, ispod naslova - Bjelica u MONDU: Mislio sam da me "lože", mogli ste da pročitate mnoge zanimljive odgovore mladog asa, a najveći broj pitanja postavljali su upravo čitaoci MONDA, putem e-maila. Pitanja je bilo toliko, da smo intervju sa Bjelicom morali da objavimo iz dva dijela...

O poziciji broj 7, Kleu i Wikipediji već smo pisali, a na osmom mjestu nalazi se vijest - SP: Srbija u četvrtom šeširu, ali nema veze.

Dugo smo svi čekali da vidimo na koji će način FIFA razvrstati reprezentacije uoči žrijeba za SP 2010. godine, bilo je mnogo, mnogo različitih opcija prije same odluke, a kada je ona stigla - svi su na prvi tren bili iznenađeni. Kako to da smo u četvrtom šeširu!?

Ispostavilo se da kriterijum po kojem je FIFA rangirala sve ekipe, pa i "orlove" nije bio toliko loš i nepravedan, jer su šeširi bili određeni po kontinentima i zonama, a ne po kvalitetu. Za protivnike Srbija je dobila Njemačku, Ganu i Australiju.

Na devetoj poziciji - opet Dejan Stanković.

Gol protiv Đenove sa pola terena bio je samo povod za MONDO da sastavi kompilaciju najljepših Dekijevih golova, a vjerujte - to nije bilo lako! Toliko ih je Stanković dao za reprezentacije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, odnosno Srbije, kao i Crvenu zvezdu, Lacio i Inter...

Trudili smo se da u tekstu sa naslovom - Deki Stanković - on daje seksi golove (VIDEO) zaista izaberemo najbolje. Ako niste pogledali, učiniti to na našem portalu www.mondo.rs

Na posljednjem, desetom mjestu nalazi se vijest pod naslovom - Radomire, hvala što ne igramo baraž (VIDEO).

Nije to bilo otvoreno pismo selektoru fudbalera, već samo konstatacija da bi stanovnici Srbije jedva preživjeli novembar i baraž mečeve za SP u Južnoj Africi.

Svijet je bio potpuno poludio tih dana, Egipćani su kamenovali Alžirce, Irci optuživali Francuze za rasizam, a potom bili očajni zbog Anrijevog poteza, predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev putovao je u Maribor i bio razočaran, u Ukrajini su zbog ulaznica za meč sa Grcima zaratili tajkuni, a Srbi su sve to gledali sa strane i bili spokojni, jer je Radomir u to vrijeme birao gdje će boraviti sa svojim "orlovima" tokom Mundijala.

Iskreno se nadamo da će na kraju 2010. godine, u sličnom osvrtu na najčitanije vijesti, prvo mjesto pripasti nekoj od onih vezanih za igre reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu.

U pozitivnom smislu!

(www.mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC