• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOKS: Holifild će opet da se bije

Bivši prvak svijeta Ivander Holifild odlučio je da se u 47. godini vrati u ring i 16. januara će u Ruandi boksovati protiv Južnoafrikanca Bote

 BOKS: Holifild će opet da se bije Izvor: MONDO


Četvorostruki prvak svijeta u teškoj kategoriji u Kampali će se sastati sa nekadašnjim višestrukim izazivačem, a meč će biti održan na stadionu Nambole u Kamplai pred oko 80.000 gledalaca.

Posljednji put Holifild je bio u ringu 20. decembra prošle godine, kada je u Cirihu u meču za titulu prvaka svijeta izgubio na poene od Rusa Nikola Valujeva. Stručnjaci i novinari koji su pratili taj meč tvrdili su da je Holifild sakupio više bodova i da mu je ukradena pobjeda.

"Dobro sam se pripremao i vjerujem da ću dobiti meč protiv Bote. Ne znam gde će me to odvesti, ali nadam se da bih mogao da dobijem još jednu priliku da se borim za titulu", rekao je Holifild.

Fransis Bota (41) godinama je bio u vrhu svjetskog boksa, ali nije uspio da stigne do trona. U karijeri je od 54 borbe dobio 47, ali je izgubio četiri odlučujuća meče od Majka Tajsona, Lenoksa Luisa, Vladimira Klička i Majkla Murera. Dva puta je boksovao neriješeno.

Od 2003. do 2006. pokušao je da napravi karijeru u kikboksu, ali nije imao većih uspjeha, jer je od 15 mečeva dobio samo četiri. Zbog toga je prije dvije godine odlučio da se vrati plemenitoj vještini.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC