• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Anđelković "puca" na polufinale

"Evropsko prvenstvo je najjače takmičenje - jače i od SP i od Olimpijskih igara. Plasman u polufinale bio bi znak da smo napravili nešto".

 RUKOMET: Anđelković "puca" na polufinale Izvor: MONDO

Teniski Australijan open i prvenstvo Evrope u rukometu su prva velika takmičenja u 2010. godini, na kojima će Srbija imati kandidate za visok plasman.

Jedan od najboljih srpskih rukometaša, Danijel Anđelković, smatra da Srbija može da se plasira u polufinale turnira u Austriji (19-31. januara).

"Orlovi" će mečeve prve faze igrati u Lincu, a protivnici u grupi B biće im aktuelni šampion kontinenta, Danska, olimpijski vicešampion Island i domaćin, Austrija.

"Moja ambicija je da stignemo do polufinala, a poslije je sve moguće. To bi bio dokaz da smo među najkvalitetnijima na EP, a to je najjače takmičenje - jače i od Svjetskog prvenstva i od Olimpijskih igara. To bi bio znak da smo napravili nešto", rekao je Anđelković u intervjuu agenciji Beta.

Prema njegovim riječima, Francuska, kao svjetski i olimpijski šampion, "favorit je broj 1". Hrvatska je ozbiljan protivnik, ali na EP ima dosta ekipa koje mogu da osvoje medalju.

Reprezentacija se u subotu okupila u Beogradu na završnim pripremama, odakle će odmah otputovati u Kranjsku Goru.

"Radostan sam što se okupljamo, jer je to prilika da se vidim sa prijateljima i da sa elanom krenemo na pripreme. U januaru su uvijek velika takmičenja, tako da je svake nove godine ista priča", rekao je Anđelković.

Srbija i Slovenija odigraće trening utakmicu 6. januara.

"Igraćemo sa Slovencima jednu utakmicu zatvorenog tipa. Nadam se da ćemo je iskoristiti, kao i naredne dve sa Francuskom, da unaprijedimo našu igru, bar za jedan korak".

Odlični bek osvrnuo se na početni meč na EP, sa Islandom 19. januara.

"Ta utakmica je jako važna, ako ne i najvažnija. Islanđane nismo pobijedili od Sidneja 2000. Jako su neugodni, ali mislim da ovog puta možemo da ih dobijemo".

Prema njegovim riječima, ako bi Srbija pobijedila Island i domaćina Austriju, ušla bi u drugi krug sa četiri boda i bila na dobrom putu da daleko dogura.

"Međutim, treba ići korak po korak, utakmicu po utakmicu".

On je dodao da "igrom slučaja" još nije imao nijedan trening sa novim selektorom Seadom Hasanefendićem.

"Bilo je promjena u igri, reprezentacija na posljednjim mečevima igra dopadljiv i rezultatski kvalitetan rukomet. To sam imao prilike da vidim na Panon kupu u Mađarskoj. Mislim da je to veoma dobro. Sada nastavljamo tamo gdje smo stali", zaključio je Anđelković.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC