• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko se bolje spremio, Ana ili Jelena?

Ana Ivanović sastaće se sa Jelenom Dokić na startu turnira u Brizbejnu. Biće to njen prvi meč poslije više od tri mjeseca.

 Ko se bolje spremio, Ana ili Jelena? Izvor: MONDO

Mala teniska zagonetka: dve sunarodnice, nisu zemljakinje, nekada u samom svjetskom vrhu, a sada po nekoliko mjeseci bez pobjede na WTA turnirima.

Ko su one?

Naravno, Srpkinja Ana Ivanović (22 godine, 21. na svijetu) i Australijanka Jelena Dokić (26, 56).

Njih dve sastaće se u ponedjeljak, u šlageru prvog kola turnira u Brizbejnu, kojim zvanično počinje nova sezona.

Iza obe je godina u kojoj je bilo mnogo više lošeg nego dobrog - za Anu na teniskom terenu, a za Jelenu i u privatnom životu, imajući u vidu da je preležala mononukleozu i morala da istrpi još jedan "gaf" oca Damira, koji je uhapšen zbog prijetnji ambasadorki Australije u Srbiji.

Ani će meč u ponedjeljak biti prvi poslije više od tri mjeseca, otkako je na startu turnira u Tokiju poražena od Lusi Šafarove. Posljednju pobjedu ostvarila je u duelu sa Magdalenom Ribarikovom u Torontu, još sredinom avgusta!

"Definitivno sam imala sezonu za zaborav, punu razočaranja. Drago mi je što sada mogu da krenem ispočetka", rekla je Ivanovićeva, koja je u pauzi ponovo uspostavila saradnju sa trenerom Svenom Grenefeldom.

Ona je prošle godine u Brizbejnu izgubila od Ameli Morezmo u četvrtfinalu. Ista igračica (u međuvremenu penzionisana) u prvom kolu je savladala i Dokićevu...

Jelena Dokić nikada se nije sastala sa Anom Ivanović. Jeste jednom sa Jelenom Janković, ali to je bilo prije više od šest godina u Šangaju.

Sada će rođena Osiječanka pokušati da uhvati zalet za Australijan open, na kojem je 2009. zaustavljena tek u četvrtfinalu, poslije serije "trilera" i mečeva dobijenih sa 2:1.

"Mnogo sam radila u finišu prethodne sezone, da bih dovela u red svoje tijelo i igru. Prethodno sam imala dugu pauzu, tako da tokom decembra nisam željela da prestanem sa treninzima. Mislim da se sada odlično krećem, da odlično udaram lopticu i da sam bolja nego prošle godine u ovo vrijeme", istakla je Dokićeva.

Ona je poslije poraza u prvom kolu Vimbldona i US opena, igrala samo ITF turnire. Slast pobjede na WTA nivou nije osjetila od Rolan Garosa, dakle više od sedam mjeseci.

Nagradni fond turnira u Brizbejnu iznosi 220.000 dolara. Prvi nosilac je Belgijanka Kim Klajsters, drugi Ruskinja Nađa Petrova, a treći Ana Ivanović.

Pobjednica meča Ivanović - Dokić u drugom kolu će se sastati sa Timeom Bačinski iz Švajcarske ili teniserkom iz kvalifikacionog dijela.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC