• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: OSS zadovoljan rezultatima u 2009.

Generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Slobodan Milošević rekao je da je zadovoljan rezultatima iz prošle godine.

 ODBOJKA: OSS zadovoljan rezultatima u 2009. Izvor: MONDO

Kao veliki uspjeh naveo je dobru organizaciju takmičenja u Srbiji.

"Organizovali smo kvalifikacije za dva Svjetska prvenstva, u muškoj i ženskoj konkurenciji, kvalifikacije za Evropsku ligu odbojkašica i završni turnir Svjetske lige u Beogradskoj areni, koji je i proglašen za najbolje organizovani do sada", rekao je Milošević agenciji Beta.

Odbojkaši Srbije su u avgustu, na kvalifikacionom turniru u Kragujevcu izborili plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se ove godine održava u Italiji, dok su u julu u Subotici odbojkašice sa uspjehom odigrale kvalifikacije za SP u Japanu.

Takođe, OSS je krajem jula u Beogradskoj areni uspješno organizovao završni turnir Svjetske lige, a finalnoj utakmici, u kojoj je Brazil pobijedio Srbiju sa 3:2, prisustvovalo je 22.680 gledalaca.

Milošević je istakao da su prošle godine sve odbojkaške selekcije Srbije odigrale rekordne 132 zvanične međunarodne utakmice i podsjetio da je na velikim turnirima osvojeno mnogo medalja.

Muška kadetska reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu, kao i srebrnu na Evropskom šampionatu.

Kadetkinje su osvojile su po srebrnu medalju na Evropskom i Svjetskom prvenstvu, zlatnu na Balkanskom šampionatu, dok je juniorska selekcija osvojila drugo mjesto na Balkanskom šampionatu.

Seniorke su osvojile Evropsku ligu i zauzele drugo mjesto na Univerzijadi u Beogradu.

"Mislili smo da je 2008. rekordna, ali prošle godine su naše selekcije odigrale ukupno 132 međunarodne utakmice i osvojile su mnogo medalja. Kadeti i kadetkinje su osvojili medalje na svjetskim i evropskim šampionatima, a najvrijednija je zlatna sa SP za kadete", rekao je Milošević.

"Seniori su osvojili srebro u Svjetskoj ligi, a seniorke trijumfovale u Evropskoj ligi i bile druge na Univerzijadi. Mnogo vremena bi nam trebalo da pobrojimo sve medalje", dodao je on.

Generalni sekretar OSS rekao je da je u 2010. godini organizaciono najznačajnije Evropsko prvenstvo za juniorke koje će se održati u Zrenjaninu i Nišu i dodao da se nada dobrim rezultatima.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC