• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana ponovo pobijedila, uz Adamovu podršku

Ana Ivanović savladala je u utorak Švajcarkinju Timeu Bačinski sa 2:1 u setovima (6:2, 2:6, 6:4) i plasirala se u četvrtfinale turnira u Bruzbejnu.

 Ana ponovo pobijedila, uz Adamovu podršku Izvor: MONDO

Baš kao i protiv Dokićeve, Ana je odigrala odličan prvi, očajan drugi set i onda uspjela da nadigra protivnicu u "majstorici". Duel sa Bačinski trajao je sat i 41 minut...

Ana će se, najvjerovatnije u četvrtak, u četvrtfinalu sastati sa pobjednicom duela Roberta Vinči - Anastasija Pavljučenkova, a ukoliko premosti i tu prepreku, najvjerovatnije će se za finale boriti protiv nekadašnje prve teniserke svijeta, nedavno "reaktivirane", Žastin Enan.

Naravno, pod uslovom da i Enan stigne do te faze takmičenja na Brizbejn Internešnalu.

Ana Ivanović, 21. teniserka svijeta, koja je u Australiji postavljena za trećeg nosioca, sa tri brejka završila je očas posla prvi set, ali je drugi počela loše. Duplim greškama prepustila je 53. igračici svijeta prvi servis gem u setu, potom do rezultata 2:5 nije uspjevala da dođe ni do prilike da povrati brejk, već je lošom igrom u osmom gemu uvela meč u treći set (2:6).

Tamo se igralo "gem za gem" do 4:3 u korist srpske teniserke, kada je Ana (22 godine) prvi put uspjela da "brejkne" dve godine mlađu Švajcarkinju i dođe u situaciju da servira za meč i četvrtfinale. I prije tog gema, Ana je bila bolji takmac u setu, propustila je tri brejk lopte, a rivalki nije dopustila nijednu, ali jeste kada joj je to najmanje bilo potrebno.

Umjesto da servisom dovrši posao, ona je izgubila naredni servis gem i vratila neizvjesnost u meč (4:5). Ipak, dobila ga je na teži način, novim brejkom u desetom, ujedno i posljednjem gemu trećeg seta - 6:4. Na taj način Ivanovićeva je povela sa 1:0 u susretima sa Bačinski, koja u karijeri ima jednu WTA titulu.



Kao i na premijeri u novoj sezoni, protiv Jelene Dokić, Anin dečko Adam Skot bio je na tribinama i u utorak. Koliko to Srpkinji znači, govori i njena izjava:

"Prošla godina je bila jako teška za mene. Zbog toga sam se odlučila da ranije završim sezone i gotovo tri mjeseca sam se pripremala za start 2010. godine. Kada je Adam (Skot) u pitanju, on me je naučio da budem strpljiva na terenu", rekla je Beograđanka.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC