• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo Jankela - prvo polufinale nakon 1364 dana!

Autor mondo.rs

Srpski teniser Janko Tipsarević na putu je povratka u staru formu, a to pokazuje i pobeda za polufinale turnira u Šenženu. Njegovo prvo posle 1364 dana!

Bravo, Janko!

Srpski teniser Janko Tipsarević obezbedio je učešće u polufinalu ATP turnira u Šenženu pošto je posle skoro dva sata borbe bio bolji od Malika Žazirija u dva seta - 7:6 (6), 6:2.

Naš teniser se bolje snašao u ovom vrlo zanimljivom i neobičnom meču u kome su Tunišanin i Srbin često izvodili "magične" poteze, igrali vrlo lep tenis, a to nisu uspele da upropaste ni sudije koje su imale veliki broj grešaka. Toliko ih je bilo da su se Žaziri i Janko i šalili zbog toga...

U prvom setu nije bilo brejkova, pa je Janko do vođstva od 1:0 morao preko taj-brejka u kome se bolje snašao (8:6). Drugi set je već doneo brejk - i to za Janka. On je uspeo da "brejkne" Žazirija nakon tačno sto minuta tenisa, ali je morao još malo da se pomuči kako bi obezbedio učešće u polufinalu ovog turnira, a meč je na kraju trajao 117 minuta.

Ovo je prvo polufinale za Janka od povrede koja ga je na neko vreme udaljila iz tenisa, a tačno 1364 dana prošla su otkako je Tipsarević bio među četiri najbolja na nekom turniru. To je bilo u januaru 2013. godine kada je igrao u Čenaju, a taj turnir je na kraju i osvojio.

Njegov rival u ovogodišnjem polufinalu biće Francuz Rišar Gaske, koji je nadigrao Nemca Mišu Zvereva 7:6 (7:4), 7:6 (7:2). U međusobnom skoru Gaske vodi 3:0, a Janko još uvek čeka na prvi osvojen set protiv njega.

Turnir u Šenženu igra se za nagradni fond od 641.305 dolara.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC