• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TENIS: Ana protiv Pavljučenko, Enan sve bliža

Srpska teniserka Ana Ivanović u četvrtfinalu turnira u Brizbejnu igra protiv Anastasijom Pavljučenkovom iz Rusije. Duel sa Žistin Enan sve izvjesniji.

 TENIS: Ana protiv Pavljučenko, Enan sve bliža Izvor: MONDO

Ivanovićeva, treći nosilac u Brizbejnu, u utorak je eliminisala Timeu Bačinski (53. na WTA) iz Švajcarske, takođe sa 2:1 (6:2, 2:6, 6:4).

Jedini susret sa 18-godišnjom Pavljučenkovom, koja je u prvom meču u Brizbejnu eliminisala petog nosioca Alisu Klejbanovu, Ivanovićeva je igrala prošle sezone u Indijan Velsu i pobijedila sa 2:0 (6:2, 6:3).

Naredna protivnica Ivanovićeve, u slučaju pobjede nad Pavljučenkovom, mogla bi da bude sedmostruka Grend slem šampionka Žistin Enen, koja u Brizbejnu igra prvi turnir poslije povratka iz penzije u koju je otišla u maju 2008. godine.

Enenova je u penziju otišla sa liderske pozicije na WTA listi na kome ju je naslijedila upravo Ana Ivanović.

Belgijska teniserka je u drugom kolu turnira u Australiji savladala Sesil Karatančevu iz Kazahstana sa 2:0 (6:4, 6:3), a u četvrtfinalu će se sastati sa sedmim nosiocem, Melindom Cink iz Mađarske.

Eventualni susret u polufinalu Brizbejna bio bi peti duel Ane Ivanović i Žistin Enen, a u svim dosadašnjim pobijedila je Belgijanka.

Ivanovićeva je u prvom kolu turnira u Brizbejnu savladala domaću takmičarku srpskog porijekla Jelenu Dokić i ostvarila prvu pobjedu još od avgusta prošle godine.

Nekada najbolja teniserka svijeta je u prošloj sezoni igrala vrlo loše i nazadovala do 21. pozicije na svjetskoj WTA rang listi. To je Ani Ivanović bilo prvi put da je ispala iz najboljih 20 na svijetu još od jula 2005. godine.

Nagradni fond turnira u Brizbejnu iznosi 220.000 dolara.

(Beta, MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC