• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: "Orlovi" razbili Slovence u njihovoj zemlji

Ako se po jutru dan poznaje, Srbija će se uzdignuta čela vratiti sa predstojećeg EP u Austriji. U prijetaljskom meču Slovenija-Srbija 24:33.

 RUKOMET: "Orlovi" razbili Slovence u njihovoj zemlji Izvor: MONDO

Tačno je da najčešće pripremne utakmice ne odražavaju pravo stanje stvari, ali kada rukometna reprezentacija Slovenije u svojstvu domaćina izgubi od nekoga sa devet golova razlike, onda o gostu može da se piše samo u superlativima.

U prvoj pripremnoj utakmici Srbije pred start EP, u Podčetrtku, domaćin je bio ravnopravan samo u prvih deset minuta. Poslije isteka 60. na semaforu je pisalo: Slovenija - Srbija 24:33 (11:15).

Najefikasniji u timu Srbije bili su Momir Ilić sa šest i Rastko Stojković sa pet golova. Žarko Šešum je četiri puta zatresao protivničku mrežu. Slovence je predvodio nezgodni Vid Kavtičnik, koji je sa desnog krila šest puta savladao srpske golmane.

Poslije ove (ne)očekivano visoke pobjede u duelu sa "zmajčekima", momci koje predvodi novi selektor Sead Hasanefendić vratiće se u bazu, u Kranjskoj Gori, gdje će trenirati do 8. januara. U petak, "orlovi" putuju u Francusku, gdje će 10. i 12. januara odigrati dva meča sa najjačim rukometnim timom današnjice.

Srbija će se sudariti sa aktuelnim olimpijskim i svjetskim prvacima, Francuzima.

Potom slijedi povratak u Beograd, na nastavak priprema i posljednji prijateljski meč, 16. januara sa Egiptom. U prvoj fazi EP, u Lincu, Srbija će igrati protiv domaćina Austrije, aktuelnog evropskog šampiona Danske i finaliste sa posljednjih Olimpijskih igara u Pekingu, Islanda.

Ujedno, Island će biti prvi protivnik samostalne reprezentacije Srbije na završnici Evropskih prvenstava.

Srbi i Slovenci su pred oko 500 gledalaca u malom mjestu Podčetrtak, igrali gol za gol, dok se nije zagrijao golman Darko Stanić. Zajedno sa njegovim bravurama, momci su podigli ritam u napadu i očas posla stigli do 9:5 (18. minut).

Od tog trenutka, nisu se osvrnuli...

Već u 26. minutu, bilo je 13:8 za Srbiju, a prednost je nastavila da raste i u drugom poluvremenu, kada je u 34. minutu na semaforu pisalo 12:19. Selektor Hasanefendić nije dozvolio ni da sedam golova razlike opusti naš sastav, već su "orlovi" nastavili u visokom ritmu, a to generalno nije odlika srpskih timova, bez obzira o kom sportu je riječ.

Takav pristup, donio je Srbiji pobjedu od devet golova razlike - 33:24, iz koje već na prvo oko upada mali broj primljenih golova na gostujućem terenu. Slovenci su poznati kao tim koji igra brz rukomet, a ove srijede su spušteni na svega 24 pogotka, od toga 11 u prvom poluvremenu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC