• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOHA: Troickom se žurilo

Drugi reket Srbije razbio Belgijanca Olivijea Rohusa (6:2, 6:2) i u četvrtfinalu će se sastati sa Poljakom Lukašom Kubotom.

 DOHA: Troickom se žurilo Izvor: MONDO

Viktoru Troickom se baš žurilo na Badnji dan. Na terenu u Dohi proveo je 63 minuta - u meču drugog kola raznijeo je Belgijanca Olivijea Rohusa 6:2, 6:2.

Srpski teniser je napravio čak pet brejkova, a 57. teniseru sa ATP liste to dozvolio da učini samo jednom. Od četiri uvodna gema, serveri su osvojili samo jedan, i to je naravno uradio Troicki, pa je već tada stekao nedostižnu prednost u prvom setu, koji je trajao 32 minuta - 6:2.

Nije se peti nosilac zaustavio. Napravio je brejk za 2:1 u drugom setu i već tada je bilo jasno da je Rohus pobijeđen u njihovom prvom duelu. Do kraja mu je još jednom oduzeo servis - 6:2.

Troicki je odservirao 12 asova, a njegov rival nijedan, ali je Belgijanac napravio četiri duple greške. Drugi reket Srbije je osvojio 26 poena od 32 puta kada je pogodio prvi servis. Međutim, na drugi servis nije imao ni 50 odsto uspješnosti (8/19).

Viktor će u četvrtfinalu igrati protiv Lukaša Kubota, koji je bio bolji od Ukrajinca Sergija Stakhovskog - 6:2, 7:6. Sa Poljakom, 101. igračem svijeta, sastajao se tri puta i sva tri puta ga dobio - na Rolan Garosu 2009. i dva puta 2006.

Kubot je ostao u sjećanju beogradskoj publici jer je na premijernom izdanju Serbia open powered by Telekom Srbija igranom prošle godine stigao do finala u kome je poražen od Novaka Đokovića.

Ako se domogne polufinala, Troicki bi se vjerovatno namjerio na Rafaela Nadala.

Troicki je u prvom kolu savladao Španca Danijela Himeno Travera 6:1, 7:5.

Nagradni fond turnira je 1.024.000 dolara, a pobjedniku će pripasti 185.850 dolara i 250 ATP poena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC