• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRIZBEJN: Ana dočekala Žistin

Ana Ivanović pobijedila je Anastasiju Pavljučenkovu (6:2, 7:6) u četvrtfinalu Brizbejna. U petak, u 2.00, igraće protiv Žistin Enan u borbi za finale.

 BRIZBEJN: Ana dočekala Žistin Izvor: MONDO

Ana Ivanović slavi Božić u dalekoj Australiji. Istovremeno, slavi i pobjedu nad Anastasijom Pavljučenkovom u četvrtfinalu turnira u Brizbejnu – 6:2, 7:6 (6).

Srpska teniserka je u četvrtak u ranim jutarnjim satima po srednjeevropskom vremenu učinila sve što je bilo do nje, da se u polufinalu turnira, čiji je nagradni fond 220.000 dolara, sastane sa Žistin Enan.

Nešto kasnije, Belgijanka je obavila svoj dio posla, tako da će se dvije nekadašnje prve teniserke svijeta sastati u borbi za finale u noći između četvrtka i petka, u dva časa.

Za razliku od prethodna dva kola u Brizbejnu kada je dobijala prvi, a gubila drugi set, sada je Ana pobijedila 2:0, ali je umalo od gotovog napravila veresiju. Ponovo je imala oscilacije u igri.

Poslije silovitog prvog seta, koji je riješila u svoju korist lako i ubjedljivo za 32 minuta, i početka drugog, odigranog u istom stilu, u kome je imala vođstvo od 4:0, kao da je stala. Dozvolila je 18-godišnjoj Ruskinji da napravi preokret, povede 6:5 i servira za izjednačenje!

Međutim, Beograđanka se trgla na vrijeme, oduzela servis Pavljučenkovoj, pa se ušlo u taj-brejk. Ni on nije bio lišen neizvjesnosti. Ana je morala da spasi set loptu prije nego što je došla u priliku da završi meč. To je učinila poslije sat i 28 minuta borbe – 8:6.

Bio je to drugi duel između Ivanovićeve i Pavljučenkove i oba je dobila Srpkinja. Prethodno, slavila je i prošle godine u Indijan Velsu.

Enan je poslije 20 mjeseci prevremene teniske penzije, po završetku prethodne sezone objavila da će se vratiti i odmah je stigla do polufinala. Ipak, prvi put se namučila da dobije protivnicu, prvi put je i izgubila set u Brizbejnu. Mađarica Melinda Cink, 37. teniserka svijeta, dotjerala je čuvenu protivnicu do taj-brejka trećeg seta, ali nije mogla i da je pobijedi - 2:1 (6:2, 3:6, 7:6).

Tri puta je Cink uspjela da spasi meč loptu u 11. gemu trećeg seta, a onda još dva puta u taj-brejku, prije nego je Enan odigrala sjajan poen za pobjedu i peti meč u karijeri protiv Ane Ivanović.

Prethodna četiri je dobila, a Ana je samo u posljednjem međusobnom susretu, u Sidneju 2008. godine, uspela da osvoji set. Žistin i Ana igrale su i finale Rolan Garosa 2007. godine, koji je srpska teniserka naredne sezone osvojila i postala prva na svijetu.

Prethodno je Enan, 14. maja 2008, objavila povlačenje sa 41 titulom i zatražila da joj WTA momentalno izbriše sve bodove i ukloni je sa WTA liste, zbog čega u Brizbejnu igra zahvaljujući "vajld kardu" i bez plasmana na listi teniserki.

Pobjednici turnira pripašće 280 WTA bodova i 37.000 dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC