• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOHA: Viktor se vratio iz "mrtvih"

Mada je sve ukazivalo na suprotan ishod, Viktor Troicki pobijedio je Poljaka Lukaša Kubota i plasirao se u polufinale Katar opena u Dohi!

 DOHA: Viktor se vratio iz "mrtvih" Izvor: MONDO

Član Dejvis kup tima Srbije slavio je rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 7:6 (7:1) i time otvorio vrata okršaju sa Rafaelom Nadalom.

Španski teniser u četvrtfinalu ne bi trebalo da se previše muči sa Belgijancem Stivom Darsisom, dok će drugi polufinalni par dati pobjednici mečeva Federer - Gulbis i Davidenko - Karlović.

Troicki je prepustio solidnom protivniku prvi set, dok je u trećem bio na ivici poraza. Kubot (101. na ATP listi, finalista prošlogodišnjeg Serbia opena u Beogradu) je vodio sa 5:2, ali mu je ruka zadrhtala kada je trebalo da odservira gem za najveći uspjeh u karijeri.

Viktor je poveo sa 0:40, Poljak uspio da izjednači, ali je peti nosilac turnira stigao do prednosti i potom vitalnog brejka, kada je Kubot napravio dvostruku servis grešku - 4:5! U naredna tri gema nije bilo brejkova, pa se ušlo u "teniski rulet".

Od početka odlučujućeg gema vidjelo se da je Troicki daleko spremniji za taj izazov. Poveo je sa 3:0 i njegovo vođstvo, samim tim i pobjeda, više nisu došli pod upitnik...

Obojica su na meču napravila po pet brejkova, Kubot je imao više direktno osvojenih poena (61:50), ali je napravio još više neiznuđenih grešaka - 43:24.

Izvesno je da će Troicki protiv Nadala morati bolje da servira i da smanji oscilacije na najmanju moguću mjeru, ako želi da drugom teniseru svijeta pruži dostojan otpor.

Dosadašnjim uspjesima (pobijedio Španca Himeno Travera i Belgijanca Olivijea Rokusa) obezbijedio je 90 ATP poena i novčanu nagradu od 52.520 dolara.

Turnir se igra za ukupni nagradni fond od 1,024 miliona "zelenih novčanica".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC