• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vratio se Lenđer

Autor mondo.rs

Srpski plivač posle dve godine provedene u Dubaiju opet u rodnom Zrenjaninu. Treniraće sa starim trenerom i učiti klince

 Ivan Lenđer vratio se u Zrenjanin Izvor: MN PRESS

Ivan Lenđer vratio se tamo odakle je beležio najveće uspehe u karijeri - u rodni Zrenjanin.

Posle isteka ugovora sa Krisom Tajdijem, napustio je Dubai i ponovo će sarađivati sa starim trenerom Dejanom Pejinovićem uz koga je postao juniorski svetski i evropski prvak na 100 metara delfin stilom.

"Ako se gledaju rezultati koje je tamo napravio, rad u Dubaiju mu nije prijao. Najviše je otišao zbog A norme za Olimpijske igre u Riju na 100 metara delfin, jurio je dosta dugo i nije uspeo. Sad se vraćamo na staro", izjavio je za "Sportski žurnal" Pejinović.

On ne spori da je Lenđer radio sa dobrim stručnjakom, ali je možda bio previše posvećen specifičnim treninzima.

"U poslednje dve godine, sudeći prema vremenima koje ostvaruje, Ivan stagnira, ali pokušaćemo da nađemo način da opet krene napred. On je izuzetno motivisan i to je najvažnije. Drago mi je što opet radimo zajedno, ali isto tako znam kolika je to obaveza i odgovornost", rekao je srpski stručnjak.

Lenđer će trenirati u uslovima koji su daleko lošiji od onih u Dubaiju, ali izbora nema. Radiće u 25-metarskom bazenu u Zrenjaninu, a povremeno će odlaziti i u Novi Sad i u Beograd.

"Ivan će raditi sa grupom juniora koji nisu na vrhunskom nivou, ali će sigurno moći da mu pomognu u nekim stvarima. Položaj sigurno nije zavidan, međutim mi u ovom trenutku nemamo bolje", rekao je Pejinović.

Lenđerov cilj biće da obezbedi normu za Svetsko prvenstvo u Mađarskoj sledeće godine.

"Plan je da ispliva A normu na 100 metara delfin koja iznosi 52,29 sekundi i jača je za sedam stotinki od od olimpijske norme za Rio. U Savezu smo odredili standard, koji je između A i B norme, i sa kojim će ići neki ulazni seniori ili plivači za štafetu. Ivan će ići na SP isključivo ako ispuni A normu", jasan je Pejinović.

Lenđer će u pauzama između treninga raditi kao trener sa mlađim kategorijama. Pejinović kaže da tako nastaviti ono što je već radio u Dubaiju, a istovremeno će mu biti i dodatni izvor prihoda "ma koliki on bio".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC