• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski supermataronac sutra ulazi u Ginisa! (FOTO)

Autor mondo.me

Supermaratonca Gorana Nikolića još samo jedna deonica, od Bara do Budve, deli od obaranja Ginisovog rekorda u broju svakodnevno istrčanih maratona!

 Srpski supermataronac sutra ulazi u Ginisa! (FOTO) Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Kragujevčanin Goran Nikolić krenuo je 3. septembra iz svog grada u misiju obaranja Ginisovog rekorda.

Ovaj sportista-rekreativac, inače slabovid (vidi samo 5 odsto na jedno oko), imao je pred sobom cilj da "pretrči" 55 gradova u tri države - Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Ovo je prvi put da sportista sa invaliditetom "napada" rekord potpuno zdravog sportiste. Sadašnji Ginisov rekord je 52 maratona za 52 dana i u vlasništvu je japanskog atletičara.

Goran je danas pretrčao pretposlednju deonicu, od Ade Bojane do Bara, gde je dočekan aplauzima domaćina i kolega atletičara. To je bio njegov 54. maraton u isto toliko dana i za kraj mu preostaje još deonica od Bara do Budve koju treba da pretrči sutra.

Goran, koji je inače upravnik Sportsko-rekreativnog centra za osobe sa invaliditetom Iskrau Kragujevcu, kroz cilj postavljen na Trgu Vladimira i Kosare protrčao je u društvu maratonaca iz grada pod Rumijom Dragoljuba Koprivice, Gorana Banovića i Svetozara Stamatovića.

"Hvala Dragu, Svetu i Goranu koji su mi mi pravili društvo i bili sjajna podrška na ovoj deonici. Radujem se što sam danas u Baru u predvečerje finala mog poduhvata i dolaska u Budvu. Završava se moja bajka...", rekao je Nikolić nakon prolaska kroz cilj na centralnom barskom trgu.

On je dodao da je prevashodni cilj njegovog poduhvata promovisanje sportskog potencijala osoba sa invaliditetom.

Promocija sportskog potencijala osoba sa invaliditetom ali i predstavljenje u regionu jedinstvenog sportskog centra za osobe sa invaliditetom 'Iskra' u Kragujevcu, koji pripada svim sportistima, ne samo Srbije nego i regiona. Smatrao sam da ću kao upravnik SRC 'Iskra' biti korisniji na drumu nego u fotelji. Povratna informacija je takva da je ova odluka bila ispravna. Pošto sam pri kraju poduhvata mogu već da se zahvalim upravama saobraćajne policije Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i domaćinima i vrhunskim maratoncima i rekreativcima koji su mi pravili društvo minula 54 dana", rekao je Nikolić za MONDO.

Supermaratonac
Izvor: YouTube


POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE IZ BARA

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC