• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković u Parizu: Za peti pehar, ali najvažniji

Autor mondo.rs

Najbolji igrač planete pokušaće da četvrtu godinu u nizu podigne trofej na mastersu u Bersiju i tako odbije napad "zahuktalog" Endija Mareja

Novak Đoković u nedelji pred nama nastupaće na mastersu u Parizu, gde će četvrtu godinu zaredom, a peti put ukupno, pokušati da podigne pehar.

Motiv da to učini ove sezone biće daleko veći nego prethodnih, budući da nije u top formi, a Endi Marej ozbiljno mu preti na prvom mestu ATP liste.

"Ništa nije gotovo. Predstoje mi dva velika turnira u Parizu i Londonu. Pokušaću da se što bolje pripremim za finiš sezone u zatvorenom, gde sam u poslednjih nekoliko godina igrao prilično dobro. Pokušaću da budem bolji nego u poslednje vreme", rekao je Đoković.

Najboji teniser planete doputovao je u Pariz i u Bersiju već je odradio i trening. Sparing partner na proveri podloge bio mu je Nenad Zimonjić.

Novak
Izvor: YouTube

Đoković će u prestonici Francuske nastupati bez trenera Borisa Bekera i Marijana Vajde. Kako je saopšteno iz Novakovog tima, uz njega će tokom turnira biti Španac Pepe Imaz, sa kojim je već radio, kondicioni trener Gebhard Grič, fizio Lukas Benet, kao i njegov brat Marko Đoković.

Novak će u odbranu trofeja krenuti protiv pobednika meča Nikolas Almagro (Španija) - Žil Miler (Luksemburg), u drugom kolu, jer je kao prvi nosilac slobodan na startu.

Nakon toga mogao bi da usledi duel sa 14. nosiocem Drigorom Dimitrovim. Njegov najveći rival Endi Marej u drugoj rundi, u prvom meču na turniru koji nikada nije osvajao u karijeri, odmeriće snage sa boljim iz meča Fernando Verdasko (Španija) - kvalifikant.

Novak Đoković, koji je poslednji meč odigrao na turniru u Šangaju 15. oktobra, kada je u polufinalu poražen od Roberta Bautiste Ahuta, prošle godine u finalu pariskog mastersa nadigrao je baš Mareja, i to sa ubedljivih 6:2, 6:4.

On je pehar u Parizu podizao 2015, 2014, 2013. i 2009. godine i nikada nije izgubio u finalu. Za razliku od Đokovića, Marej se samo jednom borio za titulu u Bersiju, ali bezuspešno, a pre toga četvrtfinale mu je bio najveći domet u Parizu.

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 3.748.925 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC