• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adnan Ćatić zbog dopinga ide u zatvor?!

Autor mondo.ba

Adnan Ćatić, alias Feliks Šturm, njemački bokser bosansko-hercegovačkog porijekla koristio je nedozvoljena sredstva, potvrdio je i B uzorak testiranja na doping. "Znam da nisam kriv i to ću dokazati, prije ili kasnije", kaže Ćatić.

  Višestruki bokserski šampion u WBO verziji u srednjoj kategoriji je "pao" na doping testu za Hydro-HY stanozolol, supstancu koja se koristi za bildanje mišića i dobitak težine.

U borbi za svjetsku titulu protiv Fedora Čudinova, Ćatić se u februaru revanširao rivalu za poraz iz 2015. godine, ali je nakon velike pobjede bio pozitivan na A uzorak, da bi u petak i B uzorak potvdio da je koristio nedozvoljene supstance.

...
Izvor: YouTube

"B uzorak je testiran, a rezultati su pozitivini, kao i za A uzorak. Istraga se nastavlja", izjavio je portparol Tužilaštva iz Kelna Danijel Folmert.

Međutim, bh. borac je u izjavi za "Dnevni avaz" naglasio da će nastaviti borbu da dokaže svoju nevinost.

"Da se ne ponavljam, kakvom smatram odluku Tužilaštva u Kelnu. Pitanje je kako se došlo do toga da se punih 10 mjeseci čekalo na otvaranje B uzorka. Već sam angažovao svoje advokate iz Njemačke i Sjedinjenih Američkih Država i na ovome neće ostati".

Ćatić je za poratl sarajevskog lista još jednom podvukao da sumnja u rezultate testa oba uzorka. I ranije je govorio da mu je sve namješteno.

"Pričaćemo o svemu, ima vremena. Sada se želim maksimalno angažovati sa svojim advokatima da dokažem da nisam kriv. Znam da nisam kriv i to ću dokazati, prije ili kasnije", dodao je bokser koji je vijest o pozitivnom B uzorku dočekao u Mostaru.

Ukoliko Ćatić bude osuđen, prijeti mu kazna zatvora do tri godine.

"Ma kakav zatvor. Radiću na svemu da dokažem da nisam kriv. Ponavljam, progovoriće Adnan o svemu".

Podsjetimo, nakon pobjede nad Čudinovom, trebalo je više od osam nedjelja da Ćatića informišu da je pozitivan na testu. Obično to ne traje više od dvije do tri sedmice.

"To je najviše sporno i otkriću ko stoji iza ove velike svjetske podvale", naglasio je Ćatić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC