• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka - centar Evrope u borilačkim vještinama

Autor mondo.ba

Evropsko prvenstvo u borilačkim sportovima biće održano 26. i 27. novembra u dvorani "Borik", gdje će se okupiti praktično krema "Starog kontinenta".

    Između 300 i 400 takmičara predstaviće se Banjalučanima u organizaciji Centra Borilačkih Sportova Banja Luka/Wado Kai Karate Do Renmei R.S/BiH zajedno sa partnerima iz Internacionalne federacije borilačkih vještina (IMAF) i Internacionalne Vadokai federacije.

Osim borbi, posjetioci će u dva dana moći da uživaju i kongresu, polaganjima za više zvanja i pojaseva, budo seminaru i demonstraciji brojnih borilačkih vještina.

Član lisabonske "Kuće slavnih" borilačkih vještina Ljubomir Tadić (63) blizu pet decenija se bavi borilačkim vještinama i to je za njega mnogo više od običnog sporta.

"To je način života, filozofija kojoj sam vjeran već 48 godina. U mom slučaju je to postalo i porodična tradicija jer i moja braća, sinovi, praktično svi se bavimo nekom od borilačkih vještina", počeo je priču Tadić za naš portal.

Osim karatea u "Boriku" će biti demnostrirane i druge borilačke vještine, a posebno interesantan gledaocima biće kobudo, u kojem je dozvoljeno korištenje oružja.

"Posjetioci će imati priliku prvog dana prvenstva Evrope da pogledaju i borbe u kobudou, gdje se koristi katana (mač), nunčake ili štapovi i to će svakako biti jako zanimljivo. Takođe u Banjaluku će prvog dana svoje umijeće demonstrirati 25 ruskih majstora borilačkih vještina među kojima i najveći Selestin Tišinski, međunarodni instruktor oružja i Kobudoa, i bivši instruktor specijalnih snaga Rusije", dodao je Banjalučanin, inače nosilac crnog pojasa 9. dan, što je jedna od najvećih titula za majstore u bivšoj Jugoslaviji.

...
Izvor: YouTube

Prema njegovim riječima, osim takmičara iz država nastalih raspadom bivše Jugoslavije, učešće na šampionatu imaće i veliki broj evropskih država Njemačke, Poljske, Švedske... Konačan spisak učesnika biće utvrđen 20. novembra, kad je krajnji rok za prijave.

"Pomenuću samo neka od imena majstora poput Italijana Đanija Rozata, nosioca crnog pojasa 10.dan i glavnog instruktora IMAF-a, u goste će nam doći i predsjednik IMAF-a Evrope Piter Rozendal iz Švedske, Holanđanin Siz Vanderval, Srđan Marković, Dušan Radojković i drugi majstori".

Na kraju je Tadić pozvao sve ljubitelje sporta da dođu u "Borik" i besplatno uživaju u majstorijama boraca, a mi se pridružujemo pozivu i nadamo da će među posjetiocima biti najviše najmlađih sugrađana.

P.S. Zanimljivost vezana za prvog čovjeka evropskog IMAF-a Pitera Rozendala je da je Ginisov rekorder u jednoj potpuno drugačijoj vještini - vožnji minijaturnog monocikla!?

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC