• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANKETA: Borba za prvo mesto, Novak ili Endi?

Autor mondo.rs

Nikada do sada se nije desilo da dvojica tenisera u međusobnom duelu u finalu završnog mastersa odlučuju o tome ko će sezonu završiti kao prvoplasirani na ATP listi. Novak ili Endi?

Poslednji meč godine, između dvojice najboljih, odlučuje o onom, ipak, najboljem!

Novak Đoković i Endi Marej će se večeras sastati u borbi za trofej na završnom mastersu u Londonu. I, ne samo da će odlučivati o tome kome od njih dvojice će pripasti trofej na "petom grend slemu", nego i o tome ko će godinu završiti kao prvoplasirani na ATP listi.

U 2016. godinu je srpski teniser ušao suvereno, kao ubedljivo prvi, odlično je igrao u prvoj polovini godine i osvojio jedini grend slem turnir koji mu je nedostajao u kolekciji "Rolan Garos". Međutim, nakon tog turnira dolazi do malog pada u njegovoj igri, i kako sam Novak kaže "zasićenja" i fokusa na neke druge stvari u životu, što je znao da iskoristi Endi Marej koji je u životnoj formi.

Stigao je do prvog mesta na ATP listi, ali će večeras od 19.00 morati i da ga odbrani!


Britanac će u Londonu imati publiku na svojoj strani, ali i veliki pritisak pošto je on taj koji je "prvi reket sveta". Bukmejkeri, međutim, veliku prednost daju srpskom teniseru koji uprkos slaboj igri u drugih šest meseci ove godine - važi za izrazitog favorita.

Biće to 35. duel Endija i Novaka, a daleko je uspešniji srpski teniser: 24 pobede i 10 poraza!

Poslednji meč odigrali su upravo u finalu "Rolan Garosa" kada je Novak Đoković slavio (3:1) i od tada se nisu sastajali. Osim toga, u ovoj godini imali su još tri susreta, svaki u finalima – Marej je pobedio i Rimu, a Novak u Madridu i na Australijen Openu.

Ovo će im biti drugi okršaj na završnom mastersu. Prvi je dobio Novak Đoković 2012. godine, u takmičenju po grupama, dok je ovo takođe i prvo finale "petog grend slema" za Britanca.

"Ovo je možda jedan od najvažnijih i najvećih mečeva koji smo nas dvojica igrali jedan protiv drugoga, pa hajde da uživamo", kazao je Novak i izbegao priču o pritisku i tome ko je favorit.

POSLEDNJIH 10 DUELA

Đoković – Marej 3:1

Đoković – Marej 0:2

Đoković – Marej 2:1

Đoković – Marej 3:0

Đoković – Marej 2:0

Đoković – Marej 2:0

Đoković – Marej 1:2

Đoković – Marej 3:2

Đoković – Marej 2:1

Đoković – Marej 2:0

Novak je do finala stigao posle "egzibicije" protiv Keija Nišikorija (6:1, 6:1), dok se Endi Marej poprilično namučio i umorio protiv Miloša Raonića (5:7, 7:6, 7:6) pošto je njihov duel trajao više od tri ipo sata.

Raonić međutim nema dilemu o tome ko je najbolji.

"Nije bitno što oni još nisu igrali. Bez obzira na sve Endi je najbolji igrač u 2016. godini", ispričao je kanadski teniser nakon meča.

Britanski teniser je bio daleko od toga da da tako smelu izjavu i upozorio je da se mnogo potrošio u polufinalnom duelu, ali da će skupiti snagu za poslednji meč godine.

Pitamo i vas, ko će pobediti večeras i zauzeti prvo mesto?

Anketa

Ko će pobediti večeras i zauzeti prvo mesto na ATP listi?

  • Novak Đoković

    92.42% (122)

  • Endi Marej

    7.58% (10)

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Novak će večeras da počisti škota sa terena, a Miloš ........., on prvo treba da shvati da se tenis igra glavom a ne snagom. Dok to ne shvati, nikad neće biti broj jedan. Sinoć je u pojedinim trenucima meča bio baš, baš glup.

Bl

Nole!

Gz

No le ! Zna se

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC