• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Endi je 17. koji "spušta zavesu"

Autor mondo.rs

Marej je prvi Britanac koji je okončao godinu na prvom mestu ATP liste i ukupno 17. igrač u istoriji

Endi Marej je prvim trijumfom u karijeri na završnom turniru sezone sačuvao čelnu poziciju na ATP listi, ali i okončao godinu kao prvoplasirani.

Marej je tako postao prvi Britanac u istoriji koji Novu godinu čeka na vrhu, a ukupno 17. igrač od 1973. godine, kada se računa takozvana Open era.

On je smenio Novaka Đokovića koji je 2015. bio vladar, a ukupno je četiri puta završavao godinu kao prvi (2011, 2012, 2014).

Đoković zajedno sa Džonom Mekinroom i Ivanom Lendlom deli treće mesto liste igrača koji su najviše puta završavali sezonu kao najuspešniji.

Bolji od njih su Džimi Konors i Rodžer Federer, koji su to činili pet puta, dok je rekorder Pit Sampras, koji je šest puta u karijeri bio prvoplasirani na kraju godine. Amerikanac grčkog porekla to je činio u nizu, od 1993. do kraja 1998. godine.

Marej je ove nedelje započeo treću nedelju na ATP listi, nakon što je u finalu završnog turnira u Londonu u direktnoj borbi za čelnu poziciju na svetskoj rang listi nadigrao Novaka Đokovića.

Marej je sedmi teniser koji je jedanput dočekao kraj sezone na vrhu, a pored njega to su radili i Ilie Nastase (1973), Mats Vilander (1988), Džim Kurijer (1992), Andre Agasi (1999), Gustavo Kirten (2000) i Endi Rodik (2003).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC