• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela "operacija Švedska": I više od realnog

Autor mondo.rs

Ženska rukometna reprezentacija Srbije od 4. decembra će nastupati na Evropskom prvenstvu u Švedskoj.

Selektor Dragica Đurić okupila je u ponedeljak 18 igračica, na početku priprema za predstojeći šampionat Evrope.

Srbija se plasirala kao prva u kvalifikacionoj grupi sa Češkom, Ukrajinom i Italijom, ostvarivši pet pobeda i jedan remi. U prva dva meča je na klupi sedeo Saša Bošković, a onda ga je nasledila Đurić.

"Radićemo dva dana u Beogradu, a u sredu putujemo u Češku, gde ćemo igrati na turniru sa domaćinom, Austrijom i Norveškom. Rezultat nam nije u prvom planu, već uigravanje", kaže jedan od najboljih golmana sveta svoje generacije.

"Imamo 18 igračica u sastavu, a za Švedsku će putovati 17, tako da će predstojeće utakmice pomoći i da rešimo tu malu dilemu koju imamo", dodala je Dragica Đurić.

Naše najbolje rukometašice će po povratku u Srbiju trenirati u Vrnjačkoj Banji, a put za Stokholm predviđen je za 3. decembar, dan pre početka EP i utakmice sa Slovenijom.

"Devojke su orne i raspoložene, jedva su dočekale da krenu završne pripreme. Imamo desetak dana na raspolaganju da sve ovo iz prethodnih devet meseci skockamo i spremni dočekamo start".

Pored Slovenije (4. decembar, 15.15 časova), protivnici u grupi su Španija (6. decembar, 18.30) i Švedska (8. decembar, 20.45).

"Prvi utisak posle žreba bio je 'nije tako loše', međutim, ispostavilo se da jedino u našoj grupi nije došlo do podmlađivanja na startu novog olimpijskog ciklusa. Švedska igra u istom sastavu, Španiji fali jedna igračica koja se oprostila, a Slovenija igra ozbiljan rukomet, tako da je naša grupa ispala jedna od najtežih".

Đurić je od dolaska na kormilo nacionalnog tima uspostavila novi način razmišljanja, a to je da Srbija ni prema jednom protivniku ne sme da se postavi inferiorno.

"Naš prvi cilj je da prođemo u drugi krug EP. Kada se tamo nađemo, sešćemo za sto i dogovoriti se kako dalje. Videćemo kako bude bilo u tom trenutku, treba ga iskoristiti, možda će nam i zvezde biti naklonjene", rekla je ona.

"Naš veliki cilj je vezan za četvorogodišnji period i plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Ovo je tek prvi stepenik. Ali, uz malo sportske sreće možemo da ostvarimo i više nego što je realno u ovom trenutku".

Kapiten Katarina Krpež Šlezak u svojoj izjavi je prenela optimizam ekipe.

"Najbitnije je da ostanemo sve zdrave i da na EP budemo u najboljem mogućem izdanju. Sve protivnike u grupi dobro znamo, atmosfera je dobra i verujem da će se to videti na terenu. Najvažniji je prvi meč sa Slovenijom".

Na spisku su: Risović, Čolić, Kolundžić (golmani), Radosavljević, Radojević, Krpež-Šlezak, Nikolić, Stoiljković, Obradović, Georgijev, Trifunović, Liščević, Lavko, Dmitrović, Janjušević, Kovačević, Petrović i Pop-Lazić.

Titulu iz 2014. brani Norveška, Španija je tada osvojila srebrnu medalju, a Švedska bronzanu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC