• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koe: Tuka je sjajan, BiH treba infrastrukturu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Delegacija Međunarodne asocijacije atletskih federacija predvođena Sebastijanom Koeom susrela se sa predstavnicima Atletskog saveza BiH na atletskoj stazi Atletskog kluba Sarajevo.

Predsjednik Međunarodne asocijacije atletskih federacija (IAAF) lord Sebastijan Koe, predsjednik Evropske atletike Svajn Arne Hansen i koordinator za odnose s federacijama članicama u IAAF-a Je Isram stigli su danas u posjetu Sarajevu.

Delegacija predvođena Koeom susrela se sa predstavnicima Atletskog saveza BiH na atletskoj stazi Atletskog kluba Sarajevo. Koe je ohrabrio mlade sarajevske atletičare da budu najbolji u svojoj klasi, te da vole atletiku.

Podsjećajući kako Asocijacija kojom rukovodi jednako podržava velika, srednje i male atletske federacije, Koe ističe da se jačanju takvih saveza mora posvetiti velika pažnja.

DOPING

Na pitanje koliko je teško u današnjem vremenu boriti bitku protiv dopinga, Koe je istakao kako je ta pošast globalni problem. "Doping nije samo izazov u atletici, i nije samo u jednoj zemlji, već je to globalni problem, moramo se s tim suočiti kao međunarodna federacija. Mislim da će promjene koje planiramo i organizacija ubrzati taj proces koji će napraviti razliku. Takođe, mislim da trebamo edukovati mlade ljude i trenere, da im objasnimo da je itekako moguće postati veoma dobar međunarodni atletičar, trenirati i takmičiti se čisto", poručio je Koe.

"Moramo osigurati da imamo mlade ljudi koji vole atletiku, da imamo pravu infrastrukturu koju će te atlete koristiti i dobre trenere, kao i podršku vlade. Te četiri stvari moramo obezbijediti i zato sam sretan što sam ovdje da vidim nove kapacitete, nove mlade atlete i dobre trenere", rekao je Koe.

Dodao je kako prati stanje bh. atletike s posebnim fokusom na Amela Tuku kojem predviđa, kako je rekao, blistavu budućnost.

"U BiH imate veoma dobre atletičare. Amel Tuka je fantastičan, gledao sam njegov napredak proteklih godina i sva njegova takmičenja u posljednje dvije, tri godine. Mislim da ima veoma, veoma blistavu budućnost", rekao je Koe.

Coe je bivši britanski atletičar, srednjeprugaš koji je tokom svoje blistave karijere postavio 11 puta svjetske rekorde na 800 i 1.500 metara. U istoriju atletike upisan je kao treći atletičar svih vremena u trci na 800 metara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC