• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beker: Novaka bih izabrao da se bori za moj život

Autor mondo.rs

Trener Novaka Đokovića, legendarni nemački teniser, ukazuje i na ovaj aspekt koji utiče na trenutnu igru srpskog tenisera. "Novaku su nedostajali Nadal i Federer".

Novak Đoković nije onakav kakav može i zna da bude. Videlo se to i u finalu Mastersa u Londonu, kada je, maltene, "poklonio" pobedu Endiju Mareju.

Naravno, teško je ostati uvek u zenitu forme, teško je zadržati prvo mesto, nalete gladnih protivnika... Međutim, činjenica je da kada je Đoković "pravi" ne postoji teniser koji može da ga dobije. Marej trenutno igra bolje i to se mora priznati, ali se Novak lagano vraća.

Uostalom, Novak je krajem septembra u Beogradu priznao da trenutno nema onaj osećaj uživanja na terenu kakav je imao, kao i da mu očuvanje prvog mesta na ATP listi nije prioritet, već...

"Cilj mi je da povratim osećaj uživanja kada držim reket u rukama", rekao je tada Đoković.

Njegov trener Boris Beker u izjavi za američku televizijsku mrežu CNN nudi još jedan vrlo bitan razlog zašto je Novak malo "u defanzivi", odnosno šta još to utiče na njegovu trenutnu igru.

Beker smatra da je to što su Rodžer Federer i Rafael Nadal ranije završili sezonu usled povreda uticalo i na Đokovićev "performans" na terenu.

"On je u jednom trenutku ostao bez protivnika. Sa Nadalom i Federerom se uvek 'tukao',a Endi (Marej) je uvek bio četvrti. U međuvremenu, Marej je počeo da pokazuje nešto što ranije nije", kaže Beker, koji je sa Novakom od decembra 2013. godine.

Posle fenomenalnog starta 2016. godine, kada je dobio šest od devet turnira, posle osvajanja Rolan Garosa, koji mu je jedini nedostajao, Novakova linija igre bila je silazna.

"Prvih šest meseci su bili neverovatni. Njegov pik je bio Rolan Garos, imao je još četiri grend slema. To niko nije uradio još od 1969. godine i Roda Lejvera. Prirodno je da dođe do zasićenja, da motivacija više ne bude na najvišem nivou. On zaista nije više znao šta je njegov novi cilj", otvoreno će Beker.

I Đoković je priznao da je posle Rolan Garosa izgubio tu želju koju je imao, a Beker se na te Novakove ranije reči nadovezao komentarom da ni stručnom štabu nije bilo lako.

"Ruke nas u stručnom štabu bile su pomalo vezane. Novak se fokusirao na stvari van terena, želeo je da provodi više vremena sa porodicom, sinom. Dve i po godine bio je kao mašina, koja radi punom snagom", rekao je 48-godišnji Beker.

U medijima, pogotovo britanskim, počele su da kruže glasine da će se Đoković i Beker razići posle tri godine. Da li će to tako i biti, videćemo uskoro. Tokom saradnje sa Bekerom, Đoković je potpuno sazreo kao igrač, a posle one fenomenalne 2011. godine, za koju su mnogi mislili da se neće ponoviti, Srbin je u prethodne tri godine osvojio čak 25 trofeja, ukljujučujući šest grend slem ttitula.

Sudeći prema izjavi Bekera za CNN o prekidu saradnje nema govora.

"Novak je rođeni borac, takmičar. Kada bih morao da izaberem momka koji bi igrao da bi mi spasao život to bi sigurno bio Novak. Toliko mu verujem. Ovo bi mogla da bude prekretanica za 2017. godinu. Koliko god da će ga ovaj poraz boleti, verovatno će ga i inspirisati, dati mu novu motivaciju i energiju. Možda se ovaj poraz ispostavi i kao dobra stvar...", zaključio je Beker.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC