• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čilić za trofej, Delpo za kulminaciju

Autor mondo.rs

Najbolji teniseri Hrvatske i Argentine u nedelju od 14 časova igraju potencijalno odlučujuću partiju finala Dejvis kupa.

Marin Čilić veruje da ima kvalitet da pobedi Huana Marina del Potra i svojoj reprezentaciji donese drugi trofej u Dejvis kupu.

Hrvatska je u subotu u Zagrebu povela protiv Argentine sa 2:1, pošto su Čilić i Ivan Dodig u dublu nadigrali Del Potra i Leonarda Majera.

Čilić će tako u nedelju imati prvu "meč loptu", uz šansu da postane tek šesti teniser od osnivanja Svetske grupe Dejvis kupa, koji će učestvovati u osvajanju sva tri pobednička boda, prenosi agencija Hina.

"Ne treba mi takva motivacija. Došli smo do finala kao ekipa i izaći ćemo kao ekipa. Timski duh nas je krasio tokom cele godine i doveo do ove prilike, na korak od trofeja. Onda nije važno da li sam ja doneo sedam, osam ili deset pobeda. Uvek pobeđujemo kao ekipa", rekao je Čilić.

Trenutno šesti reket sveta je u prethodnih 10 duela sa Del Potrom slavio samo dva puta.

"Očekujem drugačiji meč od dosadašnjih. On je neverovatno kvalitetan igrač. Protiv Ive (Karlovića) je u petak pokazao kvalitet servisa i sigurnost u igri. Verujem da imam kvalitet da dođem do pobede, a publika će mi svojom podrškom olakšati posao", naveo je Čilić.

"Atmosfera je već u petak na mom meču bila odlična, pogotovo u ključnim trenucima u petom setu. U subotu je bila fenomenalna. Navijači su nas nosili od početka do kraja", dodao je on.

Del Potro zna da je pred njim veliki izazov. Pre pet godina je u finalu u Sevilji takođe bio u poziciji da vadi "kestenje iz vatre" protiv Rafaela Nadala, ali nije uspeo. Sada se nada da će biti uspešniji.

"Marin i ja se znamo od detinjstva i imamo jako dobar odnos, ali u nedelju ćemo to ostaviti po strani. Znam da će biti teško. On igra kod kuće, imaće publiku na svojoj strani i to će biti njegova prednost. Ja ću dati sve od sebe, kao i uvek", poruka je argentinskog dvometraša.

Ako Del Potro izjednači na 2:2, osvajača Dejvis kupa rešiće partija Karlović - Delbonis.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC