• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Delfini" u Nemačkoj kao kod kuće

Autor mondo.rs

Srpski navijači došli da pozdrave olimpijske šampione, a oni im uzvratili odličnom igrom i ubedljivom pobedom protiv Nemačke u Svetskoj ligi.


U lepoj atmosferi pred skoro potpuno ispunjenim tribinama bazena Šunenbeg, Srbija je dobrom igrom pobedila Nemačku u drugom kolu Svetske lige - 15:9 (4:1, 3:2, 3:2, 5:4).

Osim početnog vođstva domaće selekcije, Srbija je sve vreme imala prednost, a ona je u jednom trenutku iznosila i "plus osam" (14:6).

Nemci su angažovanije počeli utakmicu i brzo su poveli preko iskusnog Julijana Rila, ali je Srbija do kraja prve četvrtine preuzela kontrolu i golovima Mandića, Filipovića, Pijetlovića i Viktora Rašovića preokrenula rezultat.

Vaterpolisti Nemačke su i naredne dve četvrtine otvarali golom, ali su izabranici Dejana Savića potom dobijali te periode igre.

Srbija je dva minuta pre kraja treće četvrtine imala prednost od 10:4, a na poslednji odmor se otišlo s pet golova prednosti za olimpijske šampione. Vaterpolisti Srbije su bez većih problema sačuvali prednost do kraja utakmice i tako nastavili s pobedama u Svetskoj ligi.

U drugom meču Grupe A, Rumunija je pobedila Slovačku sa 12:10.  U trećem kolu Srbija će u Novakiju igrati protiv Slovačke 10. januara.

NEMAČKA: Hans, Obšernikat 1, Strelecki 1, Ril 2, Prus, Jungling, Ilinger, Kupers, Štam 1, Cuk 2, Restović, Ejdner 1, Tom.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, S. Rašović 2, Ranđelović 1, Ćuk 2, D.Pijetlović 1, Ubović 2, V.Rašović 2, Jakšić, Filipović 1, Drašović, Subotić 1, Dobožanov.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC