• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u Geteborgu, preokret Francuske u 18 sekundi

Autor mondo.ba

Reprezentativke Španije vodile protiv Francuske do posljednjih 18 sekundi, a onda je Alison Pino sa dva pogotka donijela pobjedu Francuskoj i izbacila “furiju”.

Španija je bila blizu da situaciju u Grupi I Evropskog prvenstva u Švedskoj zakomplikuje do neviđenih razmjera, ali je napravila kardinalne greške u finišu koje su ju koštale pobjede, ali i plasmana u polufinale.

U vrlo zanimljivom meču u Skandinavijum arena u Geteborgu rukometašice Španije protiv Francuske vodile su tokom cijelog meča, sve do posljednjih 18 sekundi, a onda su doživjele nevjerovatan poraz - 23:22.

Patrisija Elorza napravila je prekršaj za sedmerac koji je Alison Pino pretvorila u pogodak za izjednačenje 22:22, a onda nova greška Špankinja.

Deset sekundi imale su rukometašice Španije za napad, ali su izgubile loptu, a Alison Pino kaznila je to pogotkom za pobjedu 23:22 bukvalno jednu sekundu prije kraja.

Upravo je junakinja Francuske bila najefikasnija na meču sa devet postignutih golova, dok je u selekciji Španije najefikasnija bila Nerena Abaurea sa pet golova.

Selekcija Španije ovim porazom izgubila je šanse za plasman u polufinale i propustila priliku da maksimalno komplikuju situaciju u Grupi I, koju su prethodno već zakomplikovale rukometašice Holandije pobjedom nad Švedskom 33:30.

Ovaj rezultat ne ide ni na ruku reprezentativkama Srbije koje sada moraju da pobijede Holandiju u narednom kolu, a potom i Francusku za plasman u polufinale.

Na diobi prvog mjesta u Grupi 1 nakon prvog kola druge faze takmičenja sa po četiri boda su Njemačka, koja je danas savladala Srbiju 26:19, te Francuska i Holandija. Švedska i Srbija imaju po tri boda, ali i mnogo teži zadatak u borbi za polufinale, dok je Španija na posljednjem mjestu bez bodova i praktično bez šansi.

Reprezentativke Holandije pobijedile su Švedsku rezultatom 33:30 i izbile nakratko na diobu prvog mjesta sa Njemačkom koja je u prvom meču druge faze savladala Srbiju 26:19.

Selekcija Holandije povela je već na početku i nagovijestila da bi nakon dobrih igara i četvrtog mjesta na olimpijskim igrama igrama u Riju mogle da naprave dobar rezultat i na Evropskom prvenstvu.

Holanđanke su u prvih 30 minuta ssvo vrijeme bile u vođstvum, ali su se Šveđanke držale na samo dva gola zaostatka, da bi se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću Holandđanki – 14:13.

Nekoliko puta Šveđanske su u drugom dijelu dolazile na samo gol zaostatka međutim, u posljednjih deset minuta se ušlo sa prednošću Holandije 28:25, poslije pogotka Debi Bont.

Holanđanke su pokazale zube i uprkos ogromnoj podršci domaćem timu, slomile protivnice, koje su se borile, ali daleko je to bilo od nivoa potrebnog za preokret.

Golom Mišel Gos Holandija je povela 33:29, a Šveđanke su pogotkom iz sedmerca bukvalno u posljednjoj sekundi postavile konačnih 33:30.

Najzaslužnija za trijumf Holandije bila je Kornelija Grot sa sedam golova, dok je Estavana Polman dodala šest. Kod Švedske najraspoloženije su bile Izabel Gulden sa osam i Johana Vestnerg sa sedam postignutih golova.

GRUPA I

Srbija – Nemačka 19:26 (10:14)
Švedska – Holandija 30:33 (13:14)
Španija – Francuska 22:23 (14:10)

TABELA: Nemačka 4, Francuska 4, Holandija 4, Švedska 3, Srbija 3, Španija 0.

Sljedeće kolo (ponedjeljak):

Španija – Njemačka (16.15)

Srbija – Holandija (18.30)

Švedska – Francuska (20.45)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC