• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer igrao posle 179 dana, svi gledali u koleno

Autor mondo.rs

"U poslednje tri-četiri nedelje prestao sam da razmišljam o toj povredi", rekao je Rodžer Federer posle prvog nastupa još od 8. jula i eliminacije u polufinalu Vimbldona.

Punih pet meseci i 26 dana od kada je poražen u polufinalu Vimbldona od Miloša Raonića u nezaboravnom meču – 6:3, 6:7, 4:6, 7:5, 6:3, najtrofejniji teniser svih vremena Rodžer Federer vratio se na teren.

Posle skoro pola godine bez odigranog meča, zbog nekoliko akumuliranih povreda s kojima je dugo igrao, Švajcarac je zabeležio pobedu na Hompman kupu u Australiji u prvom meču sezone. Bez izgubljenog servis gema nadigrao je 66. tenisera na ATP listi, Dana Evansa.

"U poslednje tri-četiri nedelje prestao sam da razmišljam o toj povredi, jer nisam osećao reakcije kao pre. Nemam više bolove", rekao je Federer novinarima u Pertu, gde zajedno sa Belindom Benčić predstavlja reprezentaciju Švajcarske na poznatom Hopman kupu, koji je kombinacija klasičnog ATP/WTA turnira i Dejvis, odnosno Fed kupa.

"Možda sam očekivao da će biti nekih posledica zbog intenziteta igre i nervoze koju donosi igranje meča, međutim posle ovoga mislim da to više neće biti slučaj".

I početkom 2016. godine, Federer je imao pauze zbog povrede leđa, a kasnije su se problemi preneli i na koleno, pa je čak imao i hirurški zahvat. On gotovo da nije bio povređen u karijeri, a šest meseci ubedljivo je najduži period koji je proveo kao gledalac, tako da...

"Tek sada razumem kako se osećaju momci kada dožive povrede i koliko je teško vratiti se i sve vreme biti strpljiv i smiren. Nije lako i tek sada se divim momcima kojima je ovo uspelo pre mene, poput Rafaelu Nadalu recimo. On se uvek vraćao kao da se ništa nije dogodilo, svaki put kada se vratio iz povrede ponovo je beležio uspehe i nadam se da će tako biti i sa mnom", rekao je Federer koji je 2016. godinu završio kao 16. teniser na ATP listi.

Federer se prekosutra sastaje sa Andrejom Zverevom, predstavnikom Nemačke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC