• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri taj-brejka i dva i po sata: Federer izgubio!

Autor mondo.rs

Mladi Aleksandar Zverev ponovo je nadigrao švajcarskog veterana.

Rodžer Federer odigrao je prekjuče prvi meč posle 179 dana i pobedio Danijela Evansa 6:3, 6:4 na Hopman kupu u Pertu, ali je danas doživeo i prvi poraz od povratka posle povrede kolena.

U iscrpljujućem meču koji je trajao dva časa i 34 minuta i rešen u tri taj-brejka ponovo ga je nadigrao mladi nemački teniser ruskog porekla, Aleksandar Zverev – 6:7 (1:7), 7:6 (7:4), 6:7 (4:7).

S obzirom na sistem takmičenja na Hopman kupu, gde 35-godišnji Federer predstavlja Švajcarsku zajedno sa Belindom Benčić, ovo nije kraj za švajcarskog asa koji će se u trećem kolu sastati sa predstavnikom Francuske, Rišarom Gaskeom.

Fed
Izvor: YouTube



Poraz od Zvereva, koji ga je u tri seta dobio i proletos na travi, u Haleu, nije dobra vest za osvajača 17 gren slem titula, ali činjenica da je posle toliko duge pauze (nije igrao od 8. jula i poraza u polufinalu Vimbldona) proveo na terenu više od dva i po sata i igrao veoma energičan i brz tenis trebalo bi da hrabri jednog od najboljih tenisera svih vremena.

Zve
Izvor: YouTube

Federer i Zverev, 16. i 24. na ATP listi na startu 2017. godine, razmenili su po brejk u prvom setu (4:2 za Federera, pa ribrejk za 5:4 i potom izjednačenje Zvereva) i "to je bilo to" do kraja meča. Federer je imao brejk lopte na startu drugog seta, ali ih nije iskoristio, a Zverev na početku i sredinom trećeg seta, međutim ni sam nije uspeo da slomi rivalove servise u najvažnijim poenima.

U odlučujućem taj-brejku presudio je jedan mini brejk...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC