• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rutinski! A, sada "ATP dekica"...

Autor mondo.rs

Đoković bez ikakvih problema izborio plasman u 3. kolo ATP turnira u Dohi, gde ga čeka 38-godišnji veteran.

Po brejk u svakom setu, bez brejk šanse za levorukog rivala iz Argentine. Posao obavljen posle sat i 12 minuta.

Vreme je za meč broj 3 u sezoni u kom će se branilac titule u četvrtak sastati sa starim rivalom i prijateljem, 38-godišnjim Radekom Štepanekom.

(2) Novak Đoković u prvom ikada duelu sa Orasijom Sebaljosom iz Argentine nastavio je odbranu titule u Dohi, gde se igra za nagradni fond od 1.237.790 dolara i 250 ATP bodova.

Rezultat je bio - 6:3, 6:4.

PRVI SET: Za razliku od meča sa Štrufom pre dva dana, Đokoviću ovog puta nije bilo potrebno 20-30 minuta da se zagreje i "uđe u udarac". Uzeo je servis Sebaljosu iz drugog pokušaja nakon što je u svoja dva servis gema gubio po poen do vođstva od 4:1, a onda rutinski – izgubivši samo još dva poena na svoj servis do kraja seta – poveo 1:0. Delovalo je da se Novak nije ni oznojio u ta 34 minuta igre.

DRUGI SET: Manje-više preslikan razvoj situacije iz prvog seta, s tim da je Sebaljos servirao prvi, a Đoković "napao" njegov servis pri rezultatu 2:2 kada je iskoristio prvu i poslednju brejk loptu u setu. Više mu nije bilo potrebno, jer je Argentinac osvojio ukupno tri poena na Novakov servis u drugom setu, a nijedan posle brejka.


Đoković je pre dva dana rezultatom 7:6, 6:3 izbacio 63. tenisera sveta, Nemca Jana Lenarda Štrufa, koji je u jednom trenutku vodio 1:5, a danas se sastao sa Sebaljosom (71. na ATP listi) koji je takođe u ponedeljak igrao svoj duel 1. kola i proveo na terenu dva časa i 40 minuta boreći se sa Nemcem Florijanom Majerom u tri seta – 6:7, 6:4, 7:6.

Posle druge pobede u 2017, Đoković će se u četvrtak u četvrtfinalu sastati sa veteranom Štepanekom koji je na startu prošao bez borbe u meču sa (8) Markosom Bagdatisom, a potom nadigrao Artura De Grefa 6:3, 6:2.

Đoković i Štepanek igrali su 13 puta, a Srbin je od 38-godišnjeg rivala i prijatelja poslednji put izgubio 2006. godine u Roterdamu kada je bilo 7:5, 4:6, 7:6.

Kasnije, rivali Đokoviću u polufinalu mogli bi da budu, između ostalog, i (4) David Godan i (6) Ivo Karlović.

Pobedniku turnira u prestonici Katara pripašće nagrada od 209.665 dolara, a Doha je samo jedan od četiri turnira koja će do sredine aprila braniti Đoković, aktuelni osvajač i Australijan opena i Indijan Velsa i Majamija.

Prošle sezone, Novak je bez izgubljenog seta stigao do trofeja u Kataru, deklasiravši Rafaela Nadala u finalu rezultatom 6:1, 6:2, dok ga je 2015. u prvom nastupu na turniru koji najveće zvezde mami bogatim bonusima u četvrtfinalu zaustavio Karlović.

Rezultati osmine finala:

Almagro – Kolšrajber 7:6, 7:6
Verdasko – Gofan 6:1, 7:6
Štepanek – De Gref 6:3, 6:2
Berdih – Veseli 7:6, 1:6 u toku
Đoković – Sebaljos 6:3, 6:4
Karlović – Kačanov (17.00)
Marej – Melcer (17.00)
Braun – Conga (18.30)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Krstarica

To Srpski KRALJU tenisa, nisu ti ni do kolena i kada izgubis ti si pobedio i za sve si izmislio Tenis... Od tebe mogu samo da uce a nekada ih pusti da pobede da osete cari pobede...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC