• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prekinut Istominov san

Autor mondo.rs

Grigor Dimitrov zaustavio je Uzbekistanca u osmini finala Aus Opena i igraće sa Davidom Gofanom. Dalje ide i Miloš Raonić

Fantastična serija Denisa Istomina u Melburnu je prekinuta.

Uzbekistanac, koji je šokirao Novaka Đokovića u drugom kolu i stigao do druge nedelje Australijan Opena, završio je takmičenje u osmini finala.

Zaustavio ga je Grigor Dimitrov u četiri seta - 2:6, 7:6 (7:2), 6:2, 6:1.

Žilavi Istomin odlično je započeo i meč protiv 15. tenisera sveta, dobio prvi set ubedljivo, i u drugom pre taj-brejka propustio dve prilike da rano oduzme protivniku servis, a onda je meč krenuo potpuno drugim tokom.

Bugarin je u taj-brejku napravio čak četiri mini brejka, i posle sat vremena stigao do izjednačenja. A onda je praktično za isto vreme rešio dva seta u svoju korist i posle preokreta "bukirao" četvrtfinale.

Meč koji je igran po temperaturi od 35 stepeni Celzijusa mnogo je teže podneo Uzbekistanac, koji je na Aus Open stigao zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora. Vrućina nije bila najveći problem, već bolovi u leđima, zbog čega je morao da traži i medicinsku pomoć.

"Denis zaslužuje velike pohvale za neverovatan turnir koji je odigrao. Bio je u žiži, i na početku meča zaista je igrao dobro. Taj-brejk je bio prekretnica za mene. Nakon toga sam bio uveren u svoju igru", izjavio je Dimitrov posle pobede.


Denisov san je završen, ali najbolji rezultat u Melburnu biće nagrađen napretkom na ATP listi od ponedeljka. Na drugoj strani Dimitrov, koji je u 2017. stigao do devete pobede u nizu, bez poraza, drugi put u poslednje tri godine je stigao do plasmana među osam najboljih.

Bugarina, koji na grend slemovima nikada nije izgubio od igrača van 100 najboljih na ATP listi, u četvrtfinalu će čekati David Gofan.

Belgijanac je pobedio osmog nosioca Dominika Tima, takođe posle preokreta - 5:7, 7:6, 6:2, 6:2. To mu je bio prvi trijumf u karijeri nad igračem iz top 10.

"Imam više samopouzdanja protiv vrhunskih igrača. Znam da sam bio sposoban i ranije da dobijem neke mečeve protiv igrača iz top 10, da imam potreban nivo igre. Ključno je da igram najbolji tenis na mečevima, a ne samo na treninzima, to radim sve češće i to donosi rezultate. I ovoga puta sam se borio sve vreme. Nastavio sam da 'guram' i kad nije bilo dobro i zaista sam srećan zbog pobede. Psihički, jer sam fizički mnogo umoran", rekao je Belgijanac, koji na ATP listi zauzima 11. mesto.

Za njega će četvrtfinalni duel biti poseban izazov, budući da je protiv Dimitrova prethodno odigrao tri meča i nijedan nije dobio.

Mesto među osam najboljih u ponedeljak pre podne obezbedio je i Miloš Raonić. Treći igrač sveta za nepunih tri sata pobedio Španca Roberta Bautistu Ahuta - 7:6 (8:6), 3:6, 6:4, 6:1.

Kanađanin je teškom mukom dobio prvi set u taj brejku rezultatom 8:6, iako je Bautista Ahut vodio 5:1, a onda je izgubio drugi set.

Raonić je priznao da je "škripalo" protiv Španca, ali da je uspeo da pronađe pravu igru u trećem i četvrtom setu.

"Imao sam mnogo sreće što sam prošao dalje. U pojedinim trenucima nije izgledalo dobro", naveo je Raonić, koji će se za plasman u polufinale boriti sa pobednikom meča Rafael Nadal - Gael Monfis.

REZULTATI OSMINE FINALA

David Gofan - Dominik Tim 3:1 (5:7, 7:6, 6:2, 6:2)

Grigor Dimitrov – Denis Istomin 3:1 (2:6, 7:6, 6:2, 6:1)

Roberto Bautista Ahut – Miloš Raonić 3:1(7:6, 3:6, 6:4, 6:1)

Rafael Nadal - Gael Monfis 3:1 (6:3, 6:3, 4:6, 6:4)

U NEDELJU

Miša Zverev – Endi Marej 3:1 (7:5, 5:7, 6:2, 6:4)

Sten Vavrinka – Andreas Sepi 3:0 (7:6, 7:6, 7:6)

Žo Vilfred Conga – Danijel Evans 3:1 (6:7, 6:2, 6:4, 6:4)

Rodžer Federer – Kei Nišikori 3:2 (6:7, 6:4, 6:1, 4:6, 6:3)

PAROVI ČETVRTFINALA: Miša Zverev - (17) Rodžer Federer, (4) Sten Vavrinka - (12) Žo Vilfred Conga, (9) Rafael Nadal - (3) Miloš Raonić, (11) David Gofan - (15) Grigor Dimitrov.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC