• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Monfis samo preznojio Nadala

Autor mondo.rs

Španac izbacio Francuza u četiri seta i deveti put u karijeri izborio plasman u četvrtfinale Aus Opena, na kojem je osvojio jedinu titulu 2009. godine. Sledeći rival "dužnik" Raonić

Gael Monfis pokušao je da pruži nešto žešći otpor Rafaelu Nadalu u osmini finala Australijan Opena, ali je osvajanje jednog seta bio njegov maksimum.

Španac je pobedio rezultatom 6:3, 6:3, 4:6, 6:4 i deveti put u karijeri izborio je plasman u četvrtfinale prvog grend slema sezone.

Nadal, koji je deveti nosilac ove sezone u Melburnu, potvrdio je da je povreda zbog koje je 2016. ranije završio sezonu, davna prošlost i da će pokušati da napravi dobar rezultat u Australiji posle šokantnog poraza prošle godine u prvom kolu.

"Gael je poseban igrač. On je u stanju da odigra neverovatne udarce. U trećem setu imao sam prilike da napravim brejk, ali nisam odigrao najbolje kod rezultata 4:4. A kada to ne uradite nađete se u problemu protiv igrača kao što je on. U nastavku Gael je napravio nekoliko grešaka u nizu, a ja sam odigrao dobar bekhend na brejk loptu. Rekao sam tada sebi da ako se vratim imam šansu da pobedim, i uspeo sam u tome", analizirao je Nadal ključne trenutke u petoj pobedi u nizu protiv Monfisa.

Nadal
Izvor: YouTube

Nadal, koji je 2009. osvojio titulu u Melburnu, za plasman u polufinale boriće se sa trećim nosiocem Milošem Raonićem.

"Protiv njega moram da odigram veoma veoma veoma dobro. To je jedini način, zar ne?", izjavio je deveti igrač sveta, koji protiv Kanađanina ima skor 8-3.

Ipak, Raonić ga je pobedio u poslednjem duelu, uoči Australijan Opena u Brizbejnu.

"Dobio me je nedavno u Brizbejnu. To je bio veoma težak meč. On je vrhunski teniser sa neverovatnim servisom i ja na sledećem meču treba da se fokusiram na svoj servis, ali i da čekam priliku za dobar ritern", objasnio je Španac.

Nadal je posle osvajanja pehara u Melburnu pre osam godina, još dva puta igrao finale, ali je ostao "kratak". Njega je 2012. pobedio Novak Đoković, a dve godine kasnije bolji je bio Sten Vavrinka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC