• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koko "puca" na visoko, Venus kao nekada

Autor mondo.rs

Vandevej na Australijan Openu stigla do prvog polufinala na grend slemovima u karijeri, gde će odmeriti snage sa zemljakinjom, starijom sestrom Vilijams

Koko Vandevej nastavila je krupnim koracima ka završnici Australijan Opena.

Nakon što je eliminisala prvu igračicu sveta Angelik Kerber, Amerikanka je zabeležila još jedan trijum i stigla do prvog polufinala na grend slemu.

Vandevej je ubedljivo savladala sedmu teniserku sveta, Gabrinje Muguruzu iz Španije rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:0.

"Bila sam ustvari previše nervozna. Trudila sam se da odigram najbolje, da ostanem mirna i da držim stvari pod kontrolom. U prvom setu nisam iskoristila sve brejk šanse, i ona ih je imala, ali sam u drugom bila kao teretni voz i Garbinje nije mogla da me zaustavi", izjavila je Vandevej, 35. igračica sa WTA liste, kojoj je prethodno najbolji rezultat u karijeri bilo četvrtfinale Vimbldona 2015. godine.

Ona će u polufinalu igrati protiv zemljakinje Venus Vilijams, koja je, takođe, u dva seta savladala Anastasiju Pavljučenkovu iz Rusije – 6:4, 7:6 (7:3).

Venus, koja je u karijeri osvojila sedam grend slem trofeja, u Melburnu nikada nije podigla pehar.

Najbolji rezultat ostvarila je 2003. kada je poražena u finalu od sestere Serene, a plasman u polufinale ove sezone je najveći uspeh na prvom grend slemu posle tog.

Tridesetšestogodišnja Venus i 11 godina mlađa Koko samo su jednom do sada odmerile snage, prošle godine na turniru u Rimu, i slavila je iskusnija Vilijams rezultatom 6:4, 6:3.

Za plasman u drugo polufinale Aus Opena boriće se pobednice duela Karolina Pliškova - Mirjana Lučić Baroni, odnosno Džoana Konta - Serena Vilijams.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC