• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rodžer Federer je u polufinalu Australijan opena!

Autor mondo.rs

Veteran se poslije duge pauze vratio na veliku scenu u - velikom stilu! Igraće za finale prvog gren slema sezone protiv zemljaka, Stena Vavrinke.

Stariji i lošije plasirani od braće Zverev, Miša, napravio je jedno od dva najveća iznenađenja na ovogodišnjem Australijan openu i rezultatom 7:5, 5:7, 6:2, 6:3 izbacio svjetskog "Broja 1" i prvog nosioca u Melburnu, Endija Mareja.

Bilo je to u 4. kolu, odnosno u osmini finala.

U četvrtfinalu, svom prvom gren slem plasmanu među osam najboljih u karijeri, imao je dvije brejk lopte u duelu sa 35-godišnjim četvorostrukim šampionom "Ozi Opena".

Da, (17) Rodžer Federer se poslije šest mjeseci pauze zbog povrede i operacije koljena, vratio na veliku scenu u velikom stilu i igraće "blokbaster" polufinale protiv zemljaka (4) Stena Vavrinke.

U drugom od četiri četvrtfinala prvog gren slema sezone, ni "n" od neizvjesnosti: Zverev – Federer 1:6, 5:7, 2:6.

Federer, koji je zbog dugog odsustva sa ATP tura izgubio veliki broj bodova, pa je startovao kao 17. nosilac, na putu ka polufinalu izgubio je tri seta, jedan u prvom kolu protiv Jirgena Melcera i dva u napetom meču osmine finala u kom je poslije velike borbe savladao (5) Keija Nišikorija – 6:7 (4:7), 6:4, 6:1, 4:6, 6:3.

Mnogi su pomislili da će veterana i šampiona Melburna iz 2004, 2006, 2007. i 2010. godine stići umor tri i po sata borbe sa brzim Japancem, ali od umora nije bilo ni traga ovog utorka uveče na "Rod Lejver areni", na kojoj je "Fedeks" poveo 1:0 poslije samo 19 minuta, a potom manje-više rutinski obavio u trećem susretu sa trenutno 50. igračem na ATP listi.

Kao i u prethodna dva slučaja, Miša Zverev (29 godina) nije osvojio set protiv Švajcarca, za razliku od mlađeg brata Aleksandra (19 godina, 24. na ATP listi) koji sa najtrofejnijim teniserom svih vremena ima skor 1:1 (poraz u Rimu prošlog proljeća i pobjeda u Haleu prošlog ljeta).

Zverev je danas kratko imao brejk prednosti u drugom setu, iskoristio je prvu (i pretposljednju) šansu za brejk i poveo 3:1, poslije čega je Rodžer odmah uzvratio "ribrejkom", a onda – kao i najčešće puta u karijeri – "nagazio" servis rivala u "crvenoj zoni", odnosno finišu seta. Pri rezultatu 5:5, Federer je bez izgubljenog poena stigao do novog brejka, potom stekao tri vezane set lopte i iskoristio treću za 2:0.

Zverev nije odmah popustio, u trećem setu, ali jeste pri rezultatu 2:2, kada je Federer iskoristio drugu brejk loptu, potvrdio brejk u narednom servis gemu s jednim izgubljenim poenom, a onda natjerao Nijemca ruskog porijekla da se grčevito bori na 2:4 i na kraju iskoristio ŠESTU brejk loptu u gemu u kom je odigrano 25 poena – 2:5.

Kraj je uslijedio brzo, uprkos tome što je Zverev drugu brejk loptu na meču imao upravo tada, kada je RF servirao za polufinale.

Rezultati četvrtfinala:

Miša Zverev – (17) Rodžer Federer 1:6, 5:7, 2:6
(4) Sten Vavrinka – (12) Žo-Vilfred Conga 7:6 (7:2), 6:4, 6:3

(3) Miloš Raonić – (9) Rafael Nadal (srijeda, 9.30)
(15) Grigor Dimitrov – (11) David Gofan (srijeda, 4.30)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC