• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Oborena četiri državna rekorda BiH

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Normu za Svjetsko prvenstvo za mlađe juniore koje će biti održano u Keniji u bacanju kugle, ispunio je Nermin Štitkovac.

Seriju dobrih rezultata, bosanskohercegovački atletičari su nastavili juče na Dvoranskom prvenstvu Beograda, gdje su oborili četiri državna rekorda u različitim kategorijama i ispunjena je norma za Svjetsko prvenstvo, saopšteno je iz Atletskog saveza Bosne i Hercegovine (AS BiH).

"Normu za Svjetsko prvenstvo za mlađe juniore koje će biti održano u Najrobiju (Kenija) u bacanju kugle, ispunio je Nermin Štitkovac. Norma za ovo takmičenje je bila 18,20 metara. Štitkovac je kuglu bacio 18,31 metara i time je postavio i novi državni rekord za mlađe juniore za 1,1 metar. Sada već bivši rekorder je bio Mesud Pezer", istakli su iz AS BiH.

Alisa Bečić, oborila je državni rekord u trci na 400 metara. Trku je istrčala za 56,99 sekundi. Vlasnica starog rekorda je Merisa Hadžić (58,00 sekundi).

Rekord u bacanju kugle u kategoriji juniorki oborila je Mediha Salkić. Kuglu je bacila 13,88 metara. Mlada atletičarka iz Doboj Istoka nedavno je od Sportskog saveza BiH dobila priznanje za Sportsku nadu BiH. Stara rekorderka u ovoj disciplini je Nataša Bogovac (13,03 metara).

U kategoriji dječaka u disciplini 200 metara novi rekorder je mladi Sarajlija, Arman Ćuro. Trku je istrčao za 24,50 sekundi.

"Na mitinzima u Beogradu i Zagrebu, održanim prošlog vikenda i na jučerašnjem Prvenstvu Beograda oboreno je devet državnih rekorda u različitim kategorijama. Već u subotu i nedjelju atletičari će imati priliku pisati nove rekorde na mitinzima u Beču, Rijeci, Zagrebu i Beogradu", navode iz AS BiH.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC