• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak o Aus Openu: Nisam iznenađen. Federer je to!

Autor mondo.rs

Bivši šampion Australijan Opena o velikom uspehu Švajcarca i finalnom meču grend slema u Melburnu

Novak Đoković nije uspeo da odbrani trofej na Australijan Openu i osvoji sedmi pehar, što nikada nikome ranije nije pošlo za rukom.

Srpski teniser poražen je u drugom kolu od Denisa Istomina, a na presto je potom seo stari šampion Rodžer Federer. Švajcarcu je to bio peti trijumf u Melburnu, a prvi grend slem posle 2012. godine i ukupno 18. u karijeri, po čemu je rekorder.

On je posle šestomesečne pauze zbog povrede nadigrao Rafaela Nadala u teniskom "el klasiku" u finalu, u pet setova (6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3).

Đoković je izjavio da nije iznenađen uspehom velikog šampiona Rodžera Federera.

"Federer je izuzetan. Nisam iznenađen što je osvojio titulu na Australijan Openu, jer od njega uvek možete očekivati na igra na najvišem nivou kada je spreman", izjavio je Đoković za "Sporting Life".

Drugi teniser sveta rekao je da se od strata turnira videlo da je Federer fit.

"Bio je van terena zbog povrede šest meseci, ali pošto se videlo da je ušao na Australijan Open svež i zdrav, odigrao je fantastičan tenis. Jedino što mogu je da mu čestitam na uspehu", dodao je Đoković.

Šestostruki osvajač Aus Opena, koji u kolekciji ima 12 grend slem trofeja, istakao je da je duel starih rivala i velikih šampiona u finalu, Nadala i Federera, bio mnogo više od borbe za titulu.

"Finalni obračun njih dvojice već sada je jedno je od najvećih sportskih obeležja ove godine, jer to prevazilazi samo teniske okvire, to je jedno od najvećih rivalstava u istoriji sporta. I Nadal je u Melburnu odigrao veoma dobro i obojica su pokazali zašto su veliki šampioni i na terenu i van njega. Taj duel je veliki podsticaj za tenis", poručio je Novak Đoković, koji sutra u Nišu počinje borbu sa reprezentacijom Srbije u prvom kolu Dejvis kupa protiv Rusije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC