• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur: Možda ćemo kalkulisati u dublu

Autor mondo.ba

Poslije prvog dana meča u Zenici, Bosna i Hercegovina vodi 2:0 protiv Poljske u prvom kolu Prve grupe Evroafričke zone Dejvis kupa.

Prvi poen teniskim "zmajevima" osigurao je Mirza Bašić nakon što mu je poslije vođstva od 2:0 u setovima meč predao Kamil Majčrzak, da bi uspješan dan potvrdio i prvi reket BiH Damir Džumhur trijumfom nad Hubertom Hurkačem rezultatom 3:0 (7:6, 7:5, 7:5).

"Bio sam spreman da igram najbolje što mogu i bitno je da smo uzeli ova dva boda", rekao je Džumhur izvještačima iz zeničke "Arene".

S obzirom da je poljski dubl (Lukaš Kubot i Marsin Matkovski) apsolutni favorit u subotnjem duelu, Džumhur je otkrio i da će "zmajevi" možda i kalkulisati.

"Mislim da su ovih 2:0 nakon prvog dana veliki plus. Treba dobiti još jedan meč. Možda ćemo kalkulisati u dublu da bi Mirza i ja bili odmorni jer smo kao pojedinci bolji od njihova dva tenisera", dodao je najbolji teniser BiH.

Meč dublova počinje danas u 14 časova, a na teren bi trebali da iziđu Tomislav Brkić i Mirza Bašić, ali ako je suditi po Damirovoj izjavi, onda bi umjesto Mirze mogao da "uskoči" Nermin Fatić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC