• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradski maraton JESTE suspendovan

Autor mondo.rs

Šef odeljenja Komunikacija Evropske atletike (EA), Džejms Maligen, potvrdio je za N1 da su aktivnosti Beogradskog maratona zbog dugovanja, suspendovane do daljeg.

 Suspendovan maraton u Beogradu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Iako je preduzeće "Beogradski maraton" odbacilo tvrdnje da je, zbog dugovanja, Evropska atletika oduzela licencu tom maratonu, izgleda da je realnost sumorna.

“Evropska Atletika u septembru prošle godine, postala je svesna da postoje određeni problemi u vezi sa dugovanjima Beogradskog maratona. Tada smo suspendovali svaku dalju aktivnost Beogradskog maratona, podršku i promociju trke sa naše strane. Takva je situacija sve od septembra, a sada smo Beogradski maraton izbrisali i iz Kalendara EA predstojećih događaja. I suspenzija dalje promocije od strane Evropske atletike, ali i nenavođenje trke u Kaledndaru ostaju na snazi sve dok ne dobijemo čvrste dokaze da su problemi rešeni", rekao je šef odeljenja Komunikacija Evropske atletike (EA), Džejms Maligen.

U telefonskoj izjkavi za TV N1, on je dodao da se čeka "povratna informaciju Beogradskog maratona, a rok je kraj februara".

U saopštenju od nedelje, organizatori Beogradskog maratona nisu negirali da postoje zaostale finansijske obaveze, ali i da najmasovnija atletska manifestacija ne strahuje za budućnost.

"Dugogodišnji, osvedočeni neprijatelji Beogradskog maratona - najveće, najmasovnije i najznačajnije tradicionalne međunarodne sportske manifestacije u našoj zemlji - obavestili su domaću javnost o finansijskim problemima koje ima preduzeće Beogradski maraton - zbog čega mu je, navodno, Evropska atletika (EA) 'oduzela licencu'. Naprotiv, Beogradski maraton upravo uz potpunu saglasnost i po dogovoru sa Evropskom atletikom i rešava postojeće probleme, a samo održavanje događaja nije dovedeno u pitanje", navodi se u saopštenju Beogradskog maratona.

Dodaje se da će 30. Beogradski maraton (22. april) biti "najmasovniji do sada", uz učešće od oko 8.000 trkača.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC