• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je nova FED kup reprezentacija Srbije

Autor mondo.rs

Posle smene generacija u našem ženskom tenisu, ali i nekoliko povreda, selektor našeg tima Tatjana Jačmenica odlučila je da u estonsku prestonicu Talin povede tim u kom se nalaze devojke rođene 1996, 1997, 1996. i 1996. godine.

Nina Stojanović (126)
Ivana Jorović (148)
Dejana Radovanović (409)
Bojana Marinković (618)

Ovo je sastav FED kup reprezentacije Srbije za start sezone 2017.

Posle smene generacija u našem ženskom tenisu, ali i nekoliko povreda, selektor našeg tima Tatjana Jačmenica odlučila je da u estonsku prestonicu Talin povede tim u kom se nalaze devojke rođene 1996, 1997, 1996. i 1996. godine.

Protivnice našeg FED kup tima, koji je 2012. godine igrao veliko finale Svetske grupe sa Čehinjama u Pragu, ovog puta u Evro-afričkoj zoni biće: Estonija, Bugarska i Izrael.

Grupa A: Poljska, Gruzija, Austrija.

Grupa B: Hrvatska, Mađarska, BiH.

Grupa C: Velika Britanija, Turska, Letonija, Portugal.

Grupa D: Srbija, Izrael, Bugarska, Estonija.

"Odradili smo danas prvi trening u Talinu, ekipa je zdrava, što je najbitnije. Devojke su raspoložene i sve je kako treba, teren je nešto sporiji, ali to nije nešto na šta se žalimo jer kako je njima, tako i nama... Znamo tim Estonije, uvek je nezgodno igrati protiv domaćina. Pre dve godine smo igrale u Evro-afričkoj zoni i uspele smo, motivisane smo da ponovimo taj rezultat", rekla je Ječmenica.

Borbe počinju već u sredu, od 17 časova, kada se sastaju Srbija i Estonija (igraju se dva singla i dubl), a potom će se Srpkinje sastati sa Bugarskom u četvrtak i Izraelom u petak.

Samo pobednice grupa, a ima ih četiri, boriće se za baraž za ulazak u Svetsku grupu B za 2018. godinu i ti mečevi zakazani su za subotu.

U Talinu će se takmičiti 14 ekipa (Austrija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Gruzija, Velika Britanija, Mađarska, Izrael, Letonija, Poljska, Portugalija, Srbija i Turska), podeljenih u četiri grupe u okviru kojih će se igrati po "round robin" sistemu (svako sa svakim).

Pobednici grupa boriće se u mini plej-ofu iz kojeg će najbolji obezbediti plasman u baraž za borbu za ulazak u baraž, koji je na programu 22. i 23. aprila ove godine. Pobednik Grupe A u mini plej-ofu boriće se sa pobednikom Grupe D, dok će se najbolji iz Grupe B boriti sa pobednikom Grupe C.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC